Lila blåmärke...

Snacka om att ett samtal med en riktig vän kan göra under!
Här sitter man hemma, helt slut, död, trött, irriterad och arg efter en hel dag som har gått lite sådär halvfel hela tiden, plus att man fått dålig sömn och är jättetrött.
Så ringer telefonen och en glad Kim är i andra luren. efter bara några minuter mår man hur mycket bättre som helst. Tack Kim, I love you!

Så nu sitter jag här, jättetrött men jätteglad :)

På dansen idag fortsatte vi på en dans vi började på innan lovet. Ett steg var att man skulle ner på ena knät snabbt. Varje gång jag skulle ner slog jag såklart i knät och det gjorde ondare och ondare. Nyss när jag kolade hade jag fått ett stort fult lila blåmärke mitt på knäskålen. ajaj!! Får nog ta knäskydd med mig nästa gång :P
Låten vi dansar till nu är asbra. Ska kolla om jag hittar den på Limewire. Men vet inte riktigt vem det är som har gjort den, så det kan ju vara ett litet problem. Skulle dock chansa på att det är Timbaland eller något i den stilen.

Nu: SOVA!


Smack!

Idag känner jag mig alldeles tom.
Det är jättesvårt att förklara, men det bästa ordet jag hittade för hur jag känner mig är som sagt, tom.

Torsdag idag, det innebär att jag åkte hemifån lvart i åtta imorse och kom inte hem förrens nyss...runt kvart över åtta på kvällen. Så borta från huset i ungefär 12 timmar. God, i looove my way of living.

Fortfarande grymt trött och somnade nästan på Idrottspsykologilektionen. Men efter en kort paus och två slag i ansiktet kunde jag hålla mig vaken i de sista 20 minutrarna innan styrketräningen. Haha, jag borde allvarligt göra något åt min sömn :P Förhoppningsvis är det fortfarande Jetlaggen som spökar, jag har hört att det kan hålla i sig i upp mot 2 veckor. (Inte för jag tror att jag är en så långdragen människa..men än så länge har det snart bara gått en vecka, så kanske...)

Klart var det dansen som var dagens höjdpunkt igen. Men nästan alla i gruppen hade lagt av, var sjuka eller hade bytt danstid. Så vi var bara 4 stycken idag. (2 till som var sjuka, 3 som hade bytt till gruppen som dansar två gånger i veckan..) det var jag, en liten ganska ful tjej på typ 12 år, och två väldigt udda kompisar som antagligen hänger ihop mästadels av tiden. Den ena är ganska kort och knubbig, har långt orange/rött/brunt hår  och den andra är jätte lång och smal, men kort svart hår. Det som de båda har gemensamt är att deras kordinationsförmåga = 0. Nej nu ska jag sluta vara taskig och dömma på utseendet :P men allvarligt, min grupp bör ses ;)

Imorgon är det fredag och det verkar som att utgång väntar. I alla fall har jag en Sophie som verkligen vill ha med mig ut. ahhh, haha. Får väl göra ett besök på Tivvan då :P

Nu ska jag se vad kylen har att erbjuda!


Plugghäst...

jajamensan! Imorse när jag vaknade hade jag fått en välkänd vän : Träningsvärken.
Men det gör inte så mycket. Man känner ju att man gjort något bra ifrån sig, fast det känns som man straffas på ungefär varje steg man tar ;)

Idag känndes det som om jag fick en flash mitt i huvet.
Under hela tiden jag var i NY har jag njutigt av hur lite jag har haft att göra. Inga tvång, inga måsten och nästan inga tider. Men nu när man kommit hem igen, så är det verkligen back to normal, back to reality, back to hell.
Jag har hur mycket som helst att göra! Och grejen är den, att jag har saker planerade fram till maj... så det tar lixom aldrig stopp heller...
* Läsa ut en svenska bok och lämna in kommentarer om den
* Läsa klart en engelska bok
* Göra instuderingsfrågor till geografin
* Redovisning av en filmanalys med filmklipp
* Spela in en film och redovisa den på Draman
* Skriva ett reportage om ett frivilligt ämne
* Fyller år om en och en halv vecka och måste planera om man ska ha ngt kul då
* En religions-inlämnings uppgift (som jag inte har börjat på, men det ser svårt ut...)
* Prov i Geografi
* Plugga till SAT
och ja, det är det jag just nu har hunnit skriva in almenackan, kanske inte ser så mycket ut, men gosh jag kan lova att det är mycket. Plus att jag ska hinna jobba på söndagarna och måndagarna (Även fredag och lördag om jag hinner) och träna typ 9 pass dessa veckorna. ahh. Jag har sagt det innan men jag säger det igen, Jag behöver fler timmar till mitt dygn. Det är nog det som står övers på min önskelista :P

Men men. Idag är det onsdag. Härliga onsdag. Mitt i veckan-dag. 
Trots att jag la mig ganska tidigt igår är jag supertrött idag! Hann somna på svenskan 2 gånger innan jag fick gå. Jobbigt läge att hänga med på vad läraren säger när man är så trött. Minns i alla fall att vi snackade om Nationellaprovet. Så jag valde inte direkt rätt dag att vara trött på. Får bättra mig tills imorgon. :)
Nu, ska jag sätta mig med plugg.
Någon som är avundsjuk? :P

P.s. Idag kom min bok från SAT. Jag skämtar inte, den är 899 sidor med övningar plus introduktion och texter och 5 cm tjock. Såå, jag har att göra kan jag lova, haha :D

 


Träningsvärk(?)

ÄNTLIGEN ÄR DE HEMMA!
Mina päron. De kom hem idag. Äntligen slipper jag vara ensam i detta alldeles för stora huset. Blää.
Det är ganska okej på dagarna när allt är ljust och fint, men på kvällen då allt är mörkt och skumt och det blåser och knirrar i taket, då är det inte kul att vara ensam hemma. Men, som tur är, nu slipper jag det :)

Var så nyfiken på vad de hittat för kul grejer, men de pallade förståligt nog inte packa upp idag, så ja får kolla på det imorgon. själv visade jag mamma allt jag köpt och provade balklänningen. Satt fortfarande bra, men behöver band till den. Ska lämna den till en sömmerska som pappa känner nu i veckan.

Måste bara berätta om hur trött jag är i kroppen. det är helt sjukt. Benen, armarna, allt är assegt och slött. Går nästan inte att simma, eller jo det går, men det går segt. Styrketräningen idag var ju rena rama mardrömmen, plus det att vi fått ett nyss upplägg. Kul men jobbigt.
(Känns som jag kommer få säga godmorgon till en härlig träningsvärk imorgon...)

Men min trötta kropp kan ju bero på förkylningen som hänger fast i mig.
Det verkar som om min kropp bara suger åt sig alla förkylningar den hittar, och den låter den förkylningen stanna väldigt länge innan den sakta försvinner. Därför har jag aldrig tålamod kvar att låta förkylningen gå ut innan jag börjar träna, vilket resulterar i en ännu längre förkylning. Haha. Men men.
Pappa tog med sig någon mirakel medicin hem från Florida som är mot förkylning. Ska väl ta den snart om jag bara vågar... vet ju inte alls vad det är.

Nu ska jag leta träningsbikini till i sommar på internet! Mors!

Skrattdagen

Måndag. En orörd vecka.
Idag vaknade jag av mobilen som spelade Kanye West - Stronger. Jag har den som väcknings signal.

Sedan var det upp, käka, dusha, fixa sig, ut med hunden och sen iväg till jobbet. Blev en riktigt kort dag eftersom jag gick tidigare för att gå till skolan och redovisa. Väl där fick jag reda på att läraren var sjuk, så vi kunde inte redovisa. Kul? Hade gått från jobbet helt i onödan. haha.

sen var det träningn och nu sitter jag hemma och degar framför datorn. Jag känner för att göra något. Såg att Netto hade en skum annons idag, så kanske sticker dit innan de stänger och kollar på skit. Det är alltid kul.

Damn, det känns som jag inte har något alls att berätta om idag. Jag har inte riktigt på humör. Jag är både rastlös och halvtrött samtidigt, och det är en skum kombination.
Jag kollade snabbt igenom tidningen för ett tag sedan. Då var det ett helt uppslag om en nu form av hälsagympa, nämligen skrattmeditation. Det lät skitkul. det gick ut på att man skulle samlas i en lokal och inprincip skratta åt ingenting. skumt, men kul. Skratta är alltid roligt och klart att man har kul när man skrattar.
Det stod också att det finns en dag som heter världsnationella skrattdagen. Den infaller den första söndagen i maj varje år. Så jag tro nog jag ska fira den iår. Det blir en bra uppladdning inför brorsans födelsedag som är den andre maj.

Tjofaderittan, nu ska jag testa en klänning och sen till Netto. Kul va? ;)

Borta bra, men hemma bäst

Today is a new day!
Snacka om att jag hade svårt att somna igår! Klockan tickade, msn folket började droppa till sängs, det blev bara sämre och sämre Tv program, men kvar satt jag, klarvaken och hade inte alls någon vidare lust för att somna.
Eller jo okej, jag ville somna, men var alldeles för pigg för det.

Tillslut stängde jag i alla fall av datorn och Tvn och började att räkna neråt från 1000. Det funkade antagligen för jag vaknade imorse av telefonen som ringde.
Varför är det alltid så, att när man vaknar av telefonen - man svarar, så frågar den i andra ändan : Oj, förlåt! Väckte jag dig? (Antagligen är det då uppenbart att man har en riktig trött röst. ) Hur som helst, vaför svarar man alltid (okej jag i alla fall...vet inte hur det är med er...) Nej, jag var vaken, ingen fara.
Är det bara för att man inte vill att personen i andra ändan ska få dåligt samvete, eller är det för att man tycker det är åinsamt att bli väckt - speciellt om man sovit länge?

Hur som helst. En ny dag med nya sysslor ;) Jag får helt enkelt verkligen känna på hur det är att flytta hemifrån. Sköta allt själv, tvätt, matlagning, städning, ut med hunden, ge både hund och katt mat, åka och handla, borsta hunden, göra läxor, mm, mm. Men faktiskt så är det ganska kul. Eller kul kanske jag inte ska säga, men man kan ju i alla fall inte klaga på att man inte har något att göra. Vilket är bra i mitt fall.

Nu ska jag sätta mig och gå igenom läxhögen som jag inte orkade ta med till NY. Det är inte alls speciellt mycket egentligen. Det viktigaste är en redovisning i svenska som jag ska ha imorgon, och de papprena har jag glömt i skolan. Upps. Så det får jag försöka söka på på internet och läsa om istället.
Sen ska jag hina ut med hunden en gång till och göra mig ordning, för vid femtiden ska jag hem till farmor och farfar igen på middag. Trevligt. Men idag blir det en riktig släktmiddag. 10 pers blir vi. Ojoj. (Om man räknar med alla barn såklart. Annars är vi 6.)

såå, tja!

Lördag kväll, Sverige

Nu var man hemma igen!
Eller ja...det är ju ett och ett halvt dygn sen man kom hem, men har inte orkat blogga tidigare.
 Men här hemma händer det ju inte alls lika mycket som i Newwan. Idag har jag tillexempel inte gjort någonting alls fram till halv sju då jag stack hem till farmor och farfar för gratis käk. Så snälla är dom :)

Än så länge har jag inte känt av jetlaggen någon speciellt. Kanske lite imorse, då var det jobbigt att gå upp. I och för sig kan det ju bero på värsta förkylningen som jag har dragit på mig. Hosta, rinnig näsa och hes har jag blivit. Sug på den ni! :P

Just nu känner jag mig som en dyster pensionär som har alldeles för mycket saker att göra, men som inte orkar. "det tar vi imorgon istället!" Att jag sedan har tvättat och lagat mat idag har ju inte gjort saken bättre. Ett stort minus är dock att vi har tvättmaskinen i källaren, jag ogillar vår källare! Det gör det hela med tvättningen mycket svårare, och det är inte ovanligt att tvätten får ligga och dra åt sig en aningen unken lukt innan jag vågar/orkar/pallar mig ner dit för att hänga upp den. Vilket jag såklart gör tillsammans med Nora.

Har förresten en tvätt som fortfarande ligger i. Den tvättades för, hum...6 timmar sen blir det nog. Ajaj, den får jag nog ta mod till mig och gå ner och hänga... Nej, slut på tvättsnacket! Idag är det lördagkväll och jag sitter och klagar som en mes. Jag vet att Amanda jobbar på Harrys idag, kanske tar en sväng ner till henne och säger Tjaaa! Har du kul? ;) Antagligen blir det så eftersom jag undviker att sova. Not smart, I know. But it is so booring!

nej, nu är jag trött och snack-och-fixa-tvätt-sugen! (okej, stryck det sista...men det måste göras), så jag får förtära er med mina otroligt glada ord mer senare! Tjingtjong!

"New Yorker" missing Sweden

Idag ar det apsolut sista dagen i NYC.
Vi har mest slappar runt har hemma, var en snabbis inom Victorias secret och apple store och sen hem igen for kak. Snart ska vi dra ner alla vaskor for alla fem trappor som finns i Marys slott for att ga ut och stalla oss pa gatan och vissla in en cab.

Kocken berattade att det inte var fasta priser tillbaka till flygplatsen som det var nar vi kom hit. (det kostade 45 dollar fran JFK till vart man an ville pa Manhattan, nu kommer det antagligen kosta mer.) Men det far vi val leva med. Vi maste ju komma till flygplatsen sa.

Nu borjar man bli riktigt pirrig, men an sa lange ar det inte sa farligt som det var nar vi skulle hit. Och jag har ju mina lugnande ifall det skulle handa :) Far intala mig att det kommer ga kanon.

Sa nu lamnar vi New York for hemtrevliga Sverige. Gosh, jag ar hemma imorgon, kanns som en evighet, haha. Jaja, ska inte tanka mer pa det sattet nu. :D

By Manhattan, Hello Sweden!     
                                                                  

Hemresa

Klara: Nej nu var det inga solrosor, det var vanliga gula rosar och en gitarr som lag dar. :) Ja, jo...jag borde ju klara det fint. Det ar bara det att det ar laskigt....men men. Kan ju inte precis simma hem, inte kora heller for den delen sa jag har ju inte sa jattemycket val...

Today is the big day.
En flygresa pa nio timmar, tva timmars vantetid pa Island, tva timmar innan man ar hemma ran Kopenhamn och som gradde pa moset, fyra timmar innan planet gar har i NY. (Jag vet, det ar mycket, men eftersom varken jag eller Maria har flugit ut fran denna flygplatsen innan sjalva, sa vill vi vara i realt god tid...) snacka om att man kommer vara slo nar man kommer hem! Men ingen tid for slappa, da ska jag kopa mat sa jag har det eftersom mamma och dom har stuckigt inte kommer vara hemma forrens tisdag, ska hamta Nora och ga ut med henne, tvatta alla smutsklader och gora mat... haha jag veet, detta ar de sysslorna mammorna gor i vanliga fall, men hey, sa brukar inte min vardag se ut ;)

Vi flyger ut harifran runt atta tiden, (2 pa natten svensk tid...) och kommer hem 12 pa morgonen svensk tid, och 6 pa morgonen Amerikansk tid. Sen galler det bara att stalla om. Looking forward to it!

Idag blir det nig bara en slappedag. Ga runt lite har nara huset, kopa ngt for de sista dollarna och sedan ta en taxi till flygplatsen. Shit, det kanns sa sorgligtg och later sorgligt ocksa...men men. Det ar den bittra sanningen.

Nu ska jag ga och duscha sa man blir nagorlunda frash, sen vacka Maria och kaka frulle. Och som sagt, Jag blir valdrigt glad for sms som piggar upp stammningen pa flygplatsen :)

Nu ar jag bara radd att nagot ska ga fel sa...Jag alskar er alla. really.
Jag vet det later klichigt...men sant :)

(Damn, nu har jag gatt och blivit sadar halvsjuk ocksa...halsont, lite hosta och snuva. Kul, NOT :P  )

Definitely, maybe

Sara: Haha, nej vi har faktiskt inte knackat pa nagon limmo annu. Men vi funderade faktiskt starkt pa att gora det idag, men chafforen sag skit sur ut, sa vi vagade inte :P
Kim:
Vi kommer hem pa fredag sa det ska bli ganska skont, men anda sorgligt. Och phu, jaa..jag hoppas verkligen att resan kommer ga bra. Ar sa nervos :P

Idag tog vi verkligen en slapp dag. Vi var ute runt 11 och bara gick och strosade. Vi gick igenom parken mot West side for att kolla pa "Strawberry fields" och minnesplatsen for John Lennon. Det var faktiskt valdigt fint och trevligt, men man trodde att det skulle vara lite storre. Minnesplatsen var en runt stenbelaggd yta pa en gang i parken dar det stod textat "Imagination". Som sagt, valdrigt fint, men det hade nog varit annu finare nar traden ar grona och det ar behagligare i luften.

Sedan gick vi tillbaka till East side for att hitta ett stalle att luncha pa. Det slutade med att vi tog forsta basta stallet eftersom vara tar hall pa att ramla av pa grund av kylan. Vi hamnade pa Food emporium dar vi kakade baguetter och sallad. INget vidare stalle. Rostbiffen smakade ingenting, kandes nastan som om de skoljt av den bara for att spara pa kryddorna ..:/ ingen hitt alltsa. Men trots det fastnade vi dar i ca 2 timmar eftersom det var alldeles for kallt for att ga ut, och vi hade inget vidare mal.

Mary ringde och sa att hon hittat en Speedo affar pa west side sa vi tog adressen och gick dit. Efter en halvtimmas vandring kom vi fram till en stor byggnad med kanonfin ingang. Vi entrade och tig hissen till andra vaningen. Dar luktade underbart av klor (haha). Vi blev tvugna att skriva in oss pa en lapp att vi kommit vid ett stort skrivbord och fick sedan en vagbeskrivning till vart vi kunde hitta speedo. Vi foljde beskrivningen och slutade i en minimal affar med en liten pigg tjej bakom kassan. Jag fragade om de salde speedo och hon svarade trevligt "Yes we do!" som om det skulle vara varldens sjalvklaraste sak. Sedan fragade hon efter storlek och tog fram en baddrakt. En baddrakt. Det var det enda de hade. En modell.  En skitful tantmodell. Vi tackade och gick. Da ar det alltsa sant, det finns inte speedo pa Manhattan. Jahapp. :)

Vi gick istallet tillbaka till east side och in pa Victorias secret. Hittade en del fynd, men vissa grejer tar de ju extremt overpris till. hur som helst. Efter det gick jag och Maria in pa bion som lag vagg i vagg och sag filmen "Definitely, Maybe". Den var val bra och mysig. :) Speciellt slutet var trevligt :P En san har riktig Holleywood film.

Nu sitter vi hemma pa Marys rum och kollar tv. Sista kvallen och natten har, sa imorgon blir det packning for hela slanten. ooo...snart flyget. Gosh jag borjar bli riktigt nervig...sa ar det nagon som inte har nagot speciellt for sig imorgon fran 22 pa kvallen och 2 pa natten sa far ni garna messa positiva tankar till mig, haha.

Dags for mys.
(Langtar faktiskt efter Sverige nu, konstigt nog, men det ar val som man sager, Borta bra med hemma bast :P)

19 dagar till 19 ar



Idag ar det nittondagar kvar till jag blir 19 ar. Det kanns helskummt.
Dels for att man inte alls kanner sig gammal nog for att bli 19 och dels for att jag inte har nagra som helst planer for vad som ska handa pa my big day...:/ Haha jaja, har ju anda en del dagar pa mig att planera .

Haha jaja, detta var ett inlagg i brist pa annat att gora ;)
Nu blir det cupcakes, tv och kanske massage om man har tur ;P


Hare fint!


UN

Lollo: haha vad trevligt! Jag hoppas du solar och blir riktigt brun och fin och att vi ses nar du kommer hem ;) Det har du faktiskt lovat, haha.
Jingan: igar gick vi ut en runda. Gick anda ner till 30 gatorna och vandrade lite. Gick in i nagra affarer eftersom de inte stanger forrens runt nio och sedan kopte vi glass och applen och gick hem och glodde TV. Mysigt :)
Florida riders:
Gud vad underbart det later som att ni har det! Lite annorlunda vader gentemot vad vi har har, trots att vi ar i samma land :) Fan vad kul det later med djuphavsfiske! synd att ni inte har med min kamera sa ni kunde ta fracka bilder...men men. :) Huvudsaken ar att ni har det bra och att ni trivs. Halsa alla de andra Florida riders och forresten, pappa har fatt ett nytt mail :) Puss!

Idag var vi pa orginellt besok pa Fns hogkvarter!
Vi traffade Marys pappa utanfor huvudingangen for de som jobbar pa FN klockan halv tolv. Vi gick in och fick presentera oss for en del ambassadorer som Marys pappa stannade och pratade med. (Marys pappa heter Anders forresten...skriver det fran och med nu..) Darefter visade Anders oss runt i olika stora salar dar man holl viktiga moten och tog fasta beslut i. Vi var bland annat inne i Sakerhetsradet, Generalforsamlingen och forvaltningssalarna. Man kan ju tycka att det later grymt trakigt, men det var valdrigt intressant att fa se vart alla varldsbeslut tas.

Eftersom vi var dar med Andres fick vi aven ga ner i salarna och satta oss i stolarna. Vi fick aven latsas vara presidenter och generalsekreterare, eller kunde vi vara Kinas ambassador eller Sveriges talesman. Det var faktiskt valdrigt kul och intresant.

Darefter fick vi folja med Anders till hans kontor som ligger pa 46 vaningen i en stor hog byggnad som heter Dag hammarskold Plaza. Utsikten var fantastisk! Och det soliga vadret gjorde att man kunde se hur langt som helst. Behover jag saga att Maria lyckades knappa kanon bilder darifran? ;)

Efter de viktiga besoken i viktiga hus gick vi vidare pa en snabb shoppingrunda. Jag hittade ett par dansbyxor, tva linnen och ett riktigt frackt armband som jag funderar pa att ge farmor i fodelsedagspresent. Darefter kopte vi tre cupcakes och gick hem. Jag har sa otroligt ont i knolarna vid stortarna pa bada fotterna, men pa den hogra foten gor det fruktansvart ont. jag har aldrig brutigt nagat och vet inte om man kan bryga knolen vid stortarn (eller en spricka kanske det ar), men skulle man kunna det sa tror jag att det ar sahar det kanns. Kan knappt ga pa foten ordentligt...:( Far kanske kolla det nar jag kommer hem om jag orlar satte mig bland alla sjuklingar pa akuten. troligtvis inte.

Just nu har de en mottagning har i huset sa vi ska helst halla oss borta och inne. (Eller ute, men da far vi vara ute i runt fyra timmar...) sa vi sitter och kollar pa Amerikas funniest homevideos och ska alldeles snart kaka upp de cupcakesen vi kopte innan idag. :P

Damn, snart dax for hemflygning....jag vill inte. :O

Imorgon blir det nog en ganska lugn dag. Kanske upp till Harlem, eller ner till Chinatown. annars kanske vi bara strosar runt har uppe och vamdrar in och ut i affarer utan att ha nagot speciellt mal. Inga tips fran hemma vad man kan gora som vi missat?
Det kanns som om vi har gjort nastintill allt man bor gora, sa nu gor man bara slappegrejer. Men det ar harligt. Det ar ju inte alla som har chansen att leva ett slappt New York liv for nagra dagar, ellerhur. :P

18th Broadway on 18th february

Kim: haha svart att saga vad som har varit bast, det ar sa mycket som har varit kul och annorlunda sa jag vet faktiskt inte :P Men jag skulle val saga att jag gillade promenaden langst the river vid frihetsgudinnan, zoo, cantral park, uptown, downtown haha ja typ allt :P Men jag hade nog aldrig klarat av att bo har. Det ar alldeles for mycket folk och rorelse. Men for nagon vecka som nu, sa ar det kanon :)
Oj ja, jag har gjort massa fynd. Mina converse tillexempel. ;)
Jingan:
haha, jajamen. Men som sagt, inget stalle for mig att bo pa. Ojda. Nar ar snart du tankt flytta da?

Idag tog vi en seg, lugn morgon innan vi tog tunnenbanan ner Downtown pa vest sidan.
West side ar verkligen annorlunda gemtemot east side. Mary berattade att hon har vannen som forklarat att West side ser ut som europa...jag kan verkligen inte halla med. Hittar man nagot stalle i Amerika som ser ut som europa bor man fa pris ;)

Vi gick uppat mot east side for att sa smaning om komma mot Marys hus. Hon gick hem for att plugga och jag och Maria fortsatte till Levis dar hon hittade ett par jeans. Gick aven en snabbis in pa Bloomingdales for att leta efter baddrakter, men det ar helt omojligt att hitta tranings baddrakter har! Speciellt i market speedo, det ar helsjukt. Mamma o Co ska gora ett forsok att hitta nagot nu nar de ar i Florida, hoppas de har battre tur. :)

Sedan gick vi hemmat, och val hemma berattade Mary att hon fatt en gratis biljett till spice Girls konserten har i Madinson Square Garden, ikvall! Klart hon skulle ga, sa dar ar hon nu.
Jag och Maria tog en lite walk runt om har pa east side nu pa kvallen, njot av staden som aldrig sover och kopte lite glass och muffins. Det var fortfarande relativt varmt. Det har varit lite over 10 grader idag, sa det har varit kanonvader. Dock blev vi lite overraskade av regn pa eftermiddagen, men det drog snabbt over.

sa just nu sitter vi och degar helt matta i soffan och kollar pa Amerikas funniest home videos. :P

Have it good at home. Och ni i Florida...ha det kanon! ;) Alskar er!

Tankar hos en morgonpigg i NY

Vaknade nyss, klockan ar val runt halv atta. Ganska trakigt, for Maria sover fortfarande.
Sitter inne pa Marys rum och lanar hennes dator. Hon skulle ivag en snabbis, men kommer kanske om en timma igen.
Det kanns som om vi alldeles snart ska hem. Det ar en ganska skum kansla, for vi har anda 3 dagar plus resdag kvar... Dock har vi inte riktigt gjort upp nagon planering for de dagarna. Det kanns lixom som om vi gjort det mesta som ar "Turistigt". Hehe, men jag vet, det finns alltid nagot att gora. (Hoppas bara vara vaskor vagen som de ska. De har ingen vag har i huset, sa man far chansa och i sa fall snopet packa om pa flygplatsen, haha!)

Idag tror jag att vi ska ner downtown igen, fast pa vast sidan denna gangen. dar har vi inte varit sa mycket och Mary ville val visa runt lite. Det ska bli skoj att se. Det enda jag vet att vi sett av vast sidan var nar vi var pa Natur museet och gick vilse i Central Park. :P

Vadret idag ar mulet och gratt. Det ser ut som om det ska borja regna vlken sekund som helst. Men Mary sa att det tydligen skulle bli runt 10 plusgrader. Det hade varit gott faktiskt. Men vadret kan man ju aldrig styra over, sa far se hur det blir. Men man kan ju alltid hoppas pa lite sol.

Brooklyn

Klara: Hum, jag ska komma hem pa fredag om allt gar som det ska. :)
Kim:
Haha, okej jag ska kolla om jag hittar nagot mer, men det ar alltid sa svart att hitta klader till nagon annan :) Men jag ska gora mitt basta.

Idag tog vi en valbehovlig sovmorgon och gick upp runt halv tio. egentligen skulle vi till en kyrka och kolla pa gosspel, men det blev inte sa. Det var mycket, mycket svarare att hitta an vad man trodde. Jag hade fatt uppfattningen om att man i Amerika hade gosspel i nastan varje kyrka varje sondag, men sa var det verkligen inte. Vi hittade tva kyrkor, den ena runt Time Square och den andra I Harlem. Den i Harlem var val den som lat roligast och bast, men det skulle ta ca 45 min att ta sig dit pa grund av tunnelbanebyte och vandrning...sa som sagt, vi struntade i det. ganska synd nu i efterhand, men men.

Istallet gick vi och at frukost pa en restaurang som serverade riktig amerikansk frulle. Efter en pancake, baccon, toast, home frises and scrambeld eggs var vi valdrigt matta. Vi gick till Central park och jag satte mig och fick ett portratt ritat av mig. Dock lurade de oss pa pengar da de lovade att vi skulle fa bilden for 20 dollar (orginal pris 130) , men nar det var klart sa det att man var tvungen att kopa en ram till sa man inte forstorde bilden...den skulle kosta 30 dollar. vi lyckades pruta ner det hela till 35 dollar...men det var anda lurendrejeri tyckte jag.

Vidare gick vi hem for att varma oss sa att inte tarna skulle ramla av och sen tog vi en tunnelbana till Brooklyn. Och ja...Brooklyn, vad kan man saga. Det var valdrigt annorlunda gentemot Manhattan, det var mer som ghetto stil, mycket kladd pa vaggarna och tomma gator med sopor overallt. Ganska skumt alltsa. De flesta som bodde dar gick runt i Vintage (second hand) stil och trodde att de var valdrigt orginella. Grejen var bara det att ALLA gick runt sa, sa det hade varit frackare att kla sig normalt, da hade man i alla fall stuckit ut fran mangden. I och for sig var vi mest runt Williams burg, sa jag kan inte riktigt uttala mig om hur det ar i resten av Brooklyn.

Nar vi blev trotta pa second hand butiker (majoriteten av alla butiker var second hand...) satte vi oss pa ett mysigt fik och invantade solnedgangen. Det tog ett ganska bra tag, men vi satt och snackade och hade det trevligt sa det gjorde inte sa mycket. Nar solnedgangen val kom, borjade vi ga mot Brooklyn bridge for att sedan ga over till Manhattan och se hela shiluetten i morkret. (Det var bara det att vi kom till fel bro. Efter en ca halvtimmes vandring kom vi fram till bron och sag att det med stora bokstaver stod "Williamsburg bridge" - alltsa fel. Vi tog en taxi istallet for att ga vilket var riktigt tur, det var ganska langt till Brooklyn bridge. )

Att ga dar over var riktigt frackt. Alla lampor och ljus var fantastiskt att se. sa det var vart modan att komma ratt. Vi fick ju en hel del coola bilder ocksa ;)

Nu sitter vi hemma...klockan ar runt halv nio, men det blir val en hemma kvall idag igen. Man ar sa grymt trott efter att ha gatt hela dagarna att man inte orkar annat an att slappa nar man val kommer hem. Jag har funderat flera ganger pa att kopa en stegraknare bara for att se hur manga mil man verkligen gar! Vi gar ju typ overallt.
Traningsvarken gor fortfarande skitont, men det ar gott ;) Da vet man att man har gjort nagot bra. Men det ar jobbigt nar man ska pa toa. Man far typ pressa ner sig sakta och sedan bara dunk ner pa toastolen. ajaj. haha.

Imorgon blir det kanske en tur till down west side... kanske FN huset om vi har tur. Far la se lite :)
Men hoppas allt ar kanon och som sagt, bara att kommetrera, det ar bara kul :)

Time square, Etipoiskt och Cupcakes.

Klara: Connarna ar typ rutiga: rod, vit, blaa och strecken ar bruna. faktiskt riktigt snygga :) Haha, ja billiga ar dom, men dom ligger anda runt typ 50 dollar. Sa jag hade jakla tur med mina :P

Kim: haha ja, det var en liten besvikelse det dar med zoo, men anda jatte kul att fa se det IRL :P Fick aven se Grand central station idag, aven det ar inspiration till Madagaskar, men detta var riktigt likt ;) Hum, min balklanning ar typ gron-bla, ganska mork alltsa. Men precis som jag ville ha den upptill...vet inte om jag har forklarat det, men typ drapperat. du far garna se den nar jag kommer hem. :) Nar aker du till london forresten?
Vad roligt att du gillar att lasa om mina "Aventyr ;P" Jag har fortfarande inte skickat nagra kort, far se om jag hinner innan vi sticker, har ju nagra dagar kvar :) Ar det nagot mer du vill att jag ska kopa? Ett till linne kanske? :)

ursakta svaren, men svindyrt att skicka sms, sa det blir ett litet komunikationsmedel att skriva har. kanonbra!

Idag vaknade jag runt atta igen. Jag undrar nu starkt om jag har en mansklig klocka som ringer runt forts sextiden och sen vid atta, for har vaknat runt de tiderna varje dag. efter en dryg timma vaknade Maria och Mary, da hade jag faktiskt redan hunnit gora landpasset :P Haha, duktigt va ;) Vi kakade frulle och gick sedan for att springa i Cantral Park.

det blev en vandrning dit pa 25 min, tva varv runt en damm, samanlagt 5 km lopning och sedan 25 min vandrning hem. Snacka om att mina ben var mora efter det! Jag springer ju aldrig! egentligen far jag inte pa grund av mina knan, men har inte kant av nagot sa tankte testa. Det gick faktiskt kanon, men fan va jobbigt det var! Men nyttigt ;) nu kan jag i alla fall saga att jag har tranat i NY :P

Darefter gick vi hem och kakade lunch. Forsta lunchen hemma, men har finns alltid hur mycket mat som helst att valja pa. Mary och de har kock som lagar mat at dem, sa maten ar alltid jattegod och det finns alltid hur mycket som helst att valja pa. Gott :P Sedan tog vi en tunnelbana Downtown till Time Square.
Jag hade faktiskt forvantat mig det mycket storre! Men det var inte alls speciellt stort. Vi gick dock in pa Hard Rock Café for att kopa en troja, men det var for dyrt for var smak sa vi gick och tjuvkikade in pa Cafét istallet. tur att vi inte at dar ska jag saga. Dels for att det var ko in, och dels for att det var svindyrt. Vi fortsatte in pa MTV house. Kopte ingen troja har heller... men nu har man sett det i alla fall :)

Sedan fortsatte vi var vandrning till Rockafelle center. Julgranen stog ju inte dar nu, men det var anda coolt att ha sett det. Aven detta forestallde jag mig storre efter att ha sett det i bla. Ensam hemma filmerna. Men men, reallity arnt allways as your dreams. :) Vidare till ett mysigt Café som hetter Dean and Delucas. Riktigt nice och riktigt Amerikanskt. Dock kopte jag bara en kopp med frukt for att spara mig till middagen.

Vi kakade tillsammas med Mary och hennes pappas flickvan Linnea pa en Etiopisk restaurang. Asfrackt. Det har jag aldrig gjort innan, men det var verkligen att rekomendera. Dock var maten ganska spicey, men gott var det. Man bestallde varsin ratt, sen fick man in ratten pa en och samma tallrik (en jattestor talrik i mitten av bordet), sedan satt man och rev sonder att mjukt brod som man plockade maten med. Som sagt, valdigt annorlunda, men valdigt gott.

Sedan tog vi tunnelbanan uppat och gick pa ett dessert stalle som heter Buttercup cupcakes. Riktigt amerikanska muffins med typ mjuk glasyr pa toppen. Aldrig smakat innan, men jag har sett det i en hel del filmer. Valdigt sott, och valdrigt mattande. Men gott :) (Köpte faktiskt en pin darifran, hah :P)
Nu sitter vi pa Marys rum och kollar lite TV. Hon har fatt massa mess och folk som ringt och sagt att de vill traffa bade henne och oss och fragat om vi kan komma till olika stallen, men ingen av oss orkar riktigt och marys rost verkar ha sprungit och gomt sig under natten. Sa nu har hon san har sexig rolig Bonnie Tylor rost, haha. :P Hoppas dock den atervander ;)

Nu ar det Tv och annat nyttigt som vantar. Sen sangen. Hoppas alla hemma har det kanon! Och som sagt, skriv garna kommentarer sa svarar jag har. Det ar mycket billigare an att skicka sms fram och tillbaka over Atlanten :)

My day...

Hehe, tack Klara! Promenaden var mysig , men hittade inget speciellt i soho. Dock hittade jag en troja till min bror, ett par conne och tva par orhangen nere i downtown som jag blev jatte nodj med. haha, Conversen var varsta klippet, de skulle ha kostat 52 dollar, men tydligen stog det fel i kassan sa killen sa 29.99. Sen kom han pa sig sjalv, men da var det ju redan for sent, sa jag fick dom for 29.99 haha :P asbra ;)

Imorse tog vi som sagt tunnelbanan ner till downtown efter frullen. Det var ganska harligt vader och ja, varmt kanske man inte ska saga, men det var anda behagligt. Vi gick av i Soho och strusade lite, men de flesta affarerna skulle inte oppna forrens klockan 12, sa vi satte oss pa ett mysigt litet fik och gick sedan till Adidas.
Kl tolv fortsatte vi till tva Vintage affarer som hade en sarlig blandning skitfracka klader, lite secondhand med anda lite nytt. Men hitta inga fynd och affarsagarna var aningen skumma...

Vidare gick vi fran Soho till Little Italy. Det star ut valdrigt mycket for sitt namn eftersom det var typ 2 gator. Det betod mest av restauranger dar det stog en person utanfor varje restaurang och tjatade pa oss att man skulle valja just deras stalle. Tillslut valde vi "Sofias cucina". valdigt gott och Italienskt. Jag kakade kottbullar och spaghetti igen, men valdigt gott var det.

Efter det fortsatte vi vandringen mot Chinatown. Och jajamen, det var precis som en eget land i NY. Kineser nastan overallt, och vart man an tittade sag man blinkande lampor och sma skumma affarer som salde kinesiska sovenier eller Kinamat av alla slag. Jag kopte ingenting men njot anda av att kolla pa alla glada manniskor och forundras over hur de lyckats skapa ett Chinatown mitt i NY, men det var coolt.

Darefter fortsatte vi ner downtown. Pa vagen hittade jag som sagt en troja till min brorsa som jag tror han kommer gilla. LIte svar med hans stil dock, man vet inte riktigt vad som ar ratt. Men han far ta emot det som en kul grej annars. Jag sjalv hittade tva par orhangen for 10 resoektive 5 dollar. )de for fem dollar var ett par bamboo orhangen, asfracka och eftersom jag velat kopa dem hemma over natet dar de kostar typ 165 spann, var de mycket billigare nu.)
Vi var aven i Rocktown dar jag och Maria seriost funderade pa att gora varan tatuering...men det blev inte sa. Vantetid och ofrash het overtalade oss att vanta. Det var aven har jag hittade mina Convere som jag fick mycket billigare pa frund av en liten miss. Tur for mig, synd for dom :P

Vidare ut for att se Grand cero. Sa hemskt men valdrigt bra att se. Man fick aven se vilka planer de har for platsen nu, det verkar som de ska bygga tva stora memorial dammar dar skraporna stod, sedan en park runt om och aven ett kanonhogt torn igen som ska bli NYs hogsta. Fragan ar om de verkligen vagar bygga ett sant torn dar igen...

darefter fortsatte vi ut mot Frihetsgudinnan for att se henne pa hall. Vi struntar nog i batturen som gar fram och tillbka till on dar hon star. Vi ska ju anda inte in, sa da kan vi lika garna se henna pa hall. Darefter gick vi och tog tunnelbanan till East Village och gick in pa ett mysigt kafe som hette Mud. vi tog springnota darifran, eftersom ingen kom med notan. :P Busigt och kul, aven fast ingen markte att vi gick. Men det ar kanske sa det ska vara. Vidare hem for kak. Nu sitter vi framfor TVn och vantar pa att tre ar Marys kompisar ska komma. Det ska nog bli trevligt om man orkar vara trevlig sjalv ;)
See ya :D

Downtown!

Morning, morning! eller god eftermiddag kanske man ska saga till er.
Idag har vi planerat att ta en tunnelbana Downtown igen och ga igenom soho, little Italy och chinatown.
det ska nog bli jatte trevligt och annorlunda :)
Hinner vi ska vi aven se Grand cero (Dar tvilling tornen stog) och kanske ta en battur runt Manhattan. Den dar batturen skippar jag garna, sa far se vad det blir av det.

dagens vader ar mulet men ungefar lika "varmt" som igar. Runt 5 grader skulle jag gissa pa. Tydligen ska det bara bli kallare fran nu... men det spelar inte sa stor roll.

Nu ska vi snart sticka, och jag hoppa att ni har det bra och att min dag blir skoj ;)
Tjao!

Madagaskar, balklanning och Step up 2!

Haha tack kim for alla kommentarer! Det var bara roligt! ;) Synd att inte hjatrat kunde vara med...men det ar ju tanken som raknas :P

Detta har minst sagt varit en fullspackad dag, men det har varit riktigt kul.
Vi borjade dagen med ett besok pa Central park zoo, som sagt! ah vad det var harligt!
En av de mysigaste filmerna jag vet ar ju klart Madagaskar, och eftersom de ar inspirerad av Central park zoo (allt ar ju darifran) sa var det sjalvklart att vi skulle dit. Lite besvikna blev vi dock...det var ju inte alls som pa filmen. jag kanske later som varsta puckot nu haha, men dar var ju varken zebror, lejon, giraffer eller flodhastar... alltsa ingen av huvudkaraktarerna i Madagaskar :( men men, dar fanns massa andra djur som apor, faglar och pingviner. Till och med isbjornar fanns det :) )de liknade riktigt stora hundar som solade pa klippor...det fick mig att langta lite efter Nora som ar dar hemma...

Men, vi var anda riktigt nojda med var formiddag pa cetral park zoo.
Nar vi kom ut darifran tog vi en hast och vagn rut hela parken. Riktigt mysigt. Turen tog ca 20 min och (Micke), vi akte forbi det svenska huset. Kusken fragade om husen sag ut sahar i Sverige, men jag och Maria bara skrattade. Huset var ett litet morkt trahus med runda vita fonster. Ite alls likt nagot hus jag sett i Sverige. Antagligen kallades det svenska huset for nagon svensk hade skankt pangar for bgget eller nagot, for svensk inspiretar var det verkligen inte ;)

Darefter gick vi vidare till ett ganska stort shoppingcenter som heter Bloomingdales. Mary som vi bor hos hade berattat att de hade valdigt fina balklanningar pa femte vaningen, sa det var vart mal. Vi akte upp och bade jag och Maria hittade varsin klanning som vi blev fasta vid. Sa japp, nu har man en fin balklanning. :)
Pa vag ner blev vi pahoppade av forsaljare som salde den nya doften fran Gucci. Tydligen helt ny, den har tydligen bara funnits har i NY i en vecka. efter ett snack med en forsaljare blev bade jag och Maria fast , och trots priset kopte vi varsin flaska. .... det ar nog det enda jag kopt hitintills som jag angrar... men men. sant at livet.

Darefter gick vi vidare och gjorde bade manikyr och pedikyr pa en nagel salong. Riktigt harligt. jag valde skrik orange pa tanagkarna och ljust rosa/vitt med lite skinner i pa fingrarna. Blev faktiskt jattebra och jag ar nojd.
Efter det gick v hem och motte Mary, sedan tog vi tunnelbanan ner till Downtown och gick pa bio. tro det eller ej, men vi sag Step up 2! Sjukt bra film! Se den nar den kommer till Sverige, verkligen!

Efter det gick vi snabbt in pa en affar som hette forever 21, dar hittade jag ett linne och ett par shorre. kanon snygga. kopte bada, sa nu bor jag borja tanka pa att inte shoppa sa mycket mer :)

Nu ar det snart dags for sangen. Men hoppas ni alla dar hemma har det kanon! skriv jattegarna kommentarer, det ar riktigt kul att lasa nar man kommer hit pa kvallen :)
godnatt!

Valentines day

Happy valentines day!
Det ar ju idag, nagon som fatt nagra fina rosor?
sjalv fick jag och Maria varsin hemmagjord choklad bit av kocken i huset. Riktigt gott.

Idag ar det Cetral park zoo som vantar, och forhoppningsvis lite Downtown ikvall.
Vi har sparat det sa Mary som bor har kan folja med sa vi inte kommer fel med tunnelbanan och slutar i Harlem eller nagor annat skumt ;) Dock sager de ju att New York ar varldens sakraste stad, sa det kanske inte hade gjort sa mycket anda.

Och tro det eller ej, men idag skiner faktiskt solen! och det ar 41 grader varmt :D. (okej, farenheight...men anda ;) )
sa nu har vi haft bade sno, regn och sol. Men det sags ju att vadret kan skifta riktigt snabbt, jag kan inte annat an att halla med.

Nu ska vi kila, zoo oppnar om tio min :P Tja!

(Micke: Nej, den stugan hittade vi inte. Kan ju kanske leta lite efter den idag, eller fraga Mary om hon vet vart den ligger. Men fan va frackt att dom har en svensk stuga mitt pa Manhattan!)

En natt pa muset!

Okej, kanske inte natt, men en dag pa muset!
Americas Natual History Museum, snacka om nice! Sa frackt!
efter en lang vandring i Central Park kom vi antaligen fram. - Vi gick vilse.

Vi hade ju spetsat in oss pa att komma till Natur museet som ligger pa west side (vi bor pa east side), det som skiljer sidorna at ar ju Central park. Sa vi tanke, precis som igar, att det var onodogt att ta taxi nar vi lika garna kunde ga genom Central Park som sags vara helt otroligt vacker. Sa sagt och gjort vi gick. Utrustade med parraplyer i regn och blast. Vi hann inte komma langt innan man kande att skorna borjade lacka in. "Men fan, skit i det, vi ar i NY!" sa vi fortsatte ga.

Efter ungefar en timma kom vi fram till Metropolitan museum (ligger ganska hogt upp pa east side). Vi hade alltsa tagit fel vag inne pa Central park och istallet for att komma rakt over, sa hade vi gatt langst med. Vi tog narmaste "gata" som vi kunde hitta som gick genom parken. Efter ca 20-30 min hittade vi en man som jag fragade om han visste vagen till west side. Han svarade att han sjalv var fran east side och var pa vag mot west. Men han la till att han aldrig innan varit i cetral park och darfor kande sig lite osaker pa vagen. han pekade at det hall han var pa vag och sa att det var ratt. Vi foljde honom. efter ca 15 min vandring var vi tillbaka vid Metropolitan.

Vi skrattade och vande igen. Nu kan man latt saga att vi hade ett mindre hav i skorna. Tillslut kom vi over till west side och hittade museet. men da var vi sa dyblota och hungriga att vi gick och letade efter en avenue med shoppning och mat. (Vi skulle hitta converse och strumpor och lunch). Tyvarr var allt mycket dyrare har och affarenra var skumma. vi struntade i skor, men hittade en trevlig italiensk restaurang. dar kakade vi, vred ur strumporna och vantade pa att jeansen skulle torka.

Visare till museet. Intrade: 11 dollar.(For studenter) Billigare an vi trodde. Museet var helt fantastiskt! Sa mycket att se. Det fanns verkligen nagor for alla. Dar fanns allt fran dinosaurier och elefanter till mindre oken djur, vatten djur, spindlar, muggor och fiskar. Aven manniskans historia dar man berattade om indianer, afrikaner och asiater.
Jag sager bara, vill man se att kul museum sitallet for tavlor, ar det hit man ska!

Museum

idag ar det inte lika kallt som igar, vilket ar skont, Men nu regnar det istallet.
sa idag blir det nog en dag pa museer oh linkande. vi har hort att Museum of art ska vara bra, och vi har sjalva snackat om Metropolitan och amerikan natural histoy... far se vilket/vilka det blir.
Vi har aven snackat om bio och sag att step Up 2 skulle ha premiar har pa torsdag. Det blir nog kul och forhoppnings vis kanske aven Mary kan vara med eftersom hon far lov pa fredag.

Just nu gar Lillefot pa tv. Ganska skoj att se det pa amerikanska ;) Det ser aven ut som om det har slutat regna vilket i sa fall ar underbart!
sa ska bara gora oss iordning och sedan ga ut och leta efter en tunnelbanestation dar vi kan ta tunnelbanan till ett av museerna jag skrev om innan.

Kim: haha okej. du behover inte svara pa messen. Och det ar klart att du ska fa se mina fynd nar jag kommer hem. :) Vi traffade som sagt aldrig Lingon sa jag far val skriva ett kort till dig utan honom, haha :P

micke: jag tycker verkligen att du ska aka till Ny igen. Jag har ju inte varit har innan, men det ar verklien otroligt och med dina kanon bilder blir det ju bara battre. Jag kan tyvarr inte skriva kortnummret till det andra kortet, det kan jag inte utantill och jag har ingen lapp om det med mig, sa det skulle vara battre pa forex kortet. du kanske bara kan messa nar det ar gjort? :)

ha det fint allesammans! Nu ska vi undersoka New Yorks inomhus aktivitetr ;)

Newwan

hemma igen efter en hel dags vandring i New York.
Jag har sa ont i benen nu, men ska spsolut inta klaga.
Har en hel hog med fynd for under 1000 kr.

Missade Lingon idag, vet inte om det ar sa att hans mobil inte fungerar i USA, eller om det ar sa att han angrade sig ;) Haha, hoppas hans forklaring ar tillrakligt bra, ;) hah, nej skoja.
Men dagen var anda kanon, och vi hann med allt fran fika pa Starbucks, lunch pa Subway, shoppning pa massa skumma NY affarer men aven kanda som Victoria Secret. Grymma underklader for dem som har en fet planka maste jag saga! Jag lyckades hitta en BH med deras absolut lagsta pris och lyckades. Nojd ;)

Imorgon vet vi inte riktigt vad vi ska hitta pa. Antingen central Park zoo, ner till downtown eller hogre upp i Manhattan. Men det beror valdigt mycket pa vadret. Idag har det verkligen varit svinkallt och blast hela dagen. Runt ett borjade det snoa och nar vi val var pa vag hem runt sextiden var det nastan snostorm. Nu ligger det runt 7 cm pa marken (de mesta smalte bort innan "snostornen" kom )

dags for amerikans tv, slapp och sen sang! Night!

APPLE STORE

Nu star jag i en fetestor Ipod store mitt pa Manhattan.
Skriver detta inlagget fran en Macbook Air, sa jakla grynt :D

Det ar hur mycket grejer har som hestm alla ar jatte trevliga och fragar hela tiden om man behover hjalp med nagot. Dock kan det vara lite jobbigt nar man inte kommer pa va man ska svara pa engelska sa det ska lata sa trevligt som mojligt, men det loser sig haha.

Nu ska vi ga vidare ut i det skitkallavadret och leta efter en mossa. Tro mig, det behovs idag haha.
Sedan ska vi bara glida runt pa Manhattan, fika och sa, och om vi har tur ka vi traffa Lingon. Dock har jag ine fatt svr pa vart han ar annu,,,men det kan ju ha sin forkaring i at klockan bara ar tio :P

Nu ska vi vidare! 

BYE!

New York!

Jaha, da var man in the big apple!
Resan gick faktiskt kanonbra! Det var nastan bara jobbigt iborjan innan man val kommit ivag.
Kom fram vid 18 igar, lokal tid, sen fick vi sta i varasta kon innan vi blev inslappta i USA. Kandes lite som man var flykting och trangdes for att fa komma med den sista bussen eller ngt.
Hur som helst, vi kom in!
direkt utanfor flygplatsen holl vi pa att bli medlurade i en svart taxi, som rur var backade vi nar han borjade snacka om hans nya bil som inte stod bland de andra taxi bilarna...hum.
sa istallet tog vi en Yellow cab till Marys slott.

Och ja, jag menar slott!
ett townhouse med fem vaningar och hiss. haha! Det ar inte alltid man ser det ;)
Sa just nu sitter jag och Maria ensama har och ska snart ga ut och spatsera pa New Yorks alla gator, paker och shoppa. sa haligt att vi antligen ar har! Och sa harligt att jag klarade resan! jag ar faktiskt ganska stolt ;)

ska forsoka skriva mer sen, Mors!

Sverigebo

Just nu är det helt tyst i huset. Bara jag som är vaken.
Efter att ha legat och vridigt mig och seriöst tänkt på allt om resan i en timma blandat med at jag snabbt slumrat till för att vakna riktigt orolig igen..., så tappade jag tålamodet och gick upp.

Nu sitter jag och äter min sista svenska frulle innan resan. Sen blir det panncakes, toasts och beagels. (Att skriva att det är min sista svenska frukost låter helt hemskt, som om man inte kommer tillbaka. Likadant om man säger att det var sista natten i min egen säng. Ush, det låter hemskt! Jag vill komma till New York, men jag vill också komma hem! Hel och frisk. )
Känslan av ofattrbarhet som jag försökte förklara igår sitter fortfarande kvar.
Men nu har räddslan kommit till. Jag är så rädd för allt, asjobbigt .

Det har skett ett mord i vår dush.
Ett styckmord för att vara korrekt.
När jag skulle duscha, satt en asstor spindel och kollade rätt på mig. Asså en sån rejält stor. Mitt på väggen i duschen. Jag hatar spindlar. Tänkte först väcka pappa, men eftersom han inte är en sån nervös tönt som jag är går han nog inte upp förrens om en halvtimma, så jag struntade i att väcka honom. Jag satt ett tag och glodde tillbaka på den äckliga rymdvarelsen med åtta äckliga håriga ben.
Sen letade jag igenom badrums skåpet efter något jag kunde döda honom med, samtidigt som jag sneglade på honom så han inte skulle skjuta en tråd på mig eller komma äckligt gående över golvet. (Det äckligaste är hur dom går. När dom bara står är dom skitläskiga, men när de börjar gå....åååhh...fy.)

Hur som helst, jag hittade en nästan slut hårspraysflaska. Kanon! En längsam död, haha.
Så jag sprayade nonstop på honom tills benen vek sig på honom. Jag vet, det låter grymt men han var ju skitäcklig och satt i min dusch! tillslut mosade jag honom mot väggen med en toapappershållare med skaft som är gjord av granit. hehe. Sen låg han i flera delar i duschen. Då spolade jag ner honom i avloppet.

Faktiskt ganska nöjd att jag ens vågade döda honom. Jag har alltid sånna problem med sånt annars. Men snacka om att jag var rädd i duschen att han skulle komma upp ur avloppet igen. Som tur var gjorde han inte det.
Men han gav mig lite annat att tänka på för några minuter än min flygräddsla.

Damn, det kanske var det som var meningen! Han kanske bara var snäll? Haha, nej. Han är död och det känns bra. ;)

1.5 timma till avresa mot Köpenhamn. Gosh!



(okej, detta är inte spindeln från duschen, denna är från mormor och morfars badrum i Södertjälje. Den vi hade var ungeför lika stor, men fetare....bläää...)

Snart, snart, snart...

Nu är det inte långt kvar,
Nu är det fan inte långt kvar!!

8 timmar tills vi åker hemifrån, 13 timmar till planet lyfter, 12 timmar till vi måste vinka adjö till mamma o Co.

Gosh, nu börjar tankar som att flyger ska störta, vi kommer fel, bagaget försvinner osv komma. Damn.
Men jag vill fortfarande åka. Fan vad jag vill åka.
jag vill bara att allt ska bli bra. Nä man väl kommer fram kommer jag att kunna pusta ut.
Då är det bara hemresan att oroasig för.

Borta bra men hemma bäst som man säger.
Gosh, jag önskar det går bra imorgon!

Nu är det sent jag är trött men rädd för att sova eftersom morgondagen kommer så mycket snabbare när man sover. På ett sätt vill jag, på ett sätt vill jag inte. Det är svårt. Kortslutning i hjärnan.
Tufft, jobbigt, men kul som fan.
Phu. Nu vet jag hur en scitsofren människa känner sig. haha.

19 timmar kvar

19 timmar kvar...

haha, jag behöver inte nämna min kanonbeslutsångest! Men detta är fan så löjligt att det är värt att tas upp. Jag har under hela dagen försökt komma på vilken väska jag ska ha med till NY.
Om jag ska ha min riktigt stora blåa väska, eller en skitsnygg liten orange.
Allt får plats i den orange...och i den blå får jag onödigt med plats över.
Men faktiskt så har jag valt nu....det blev den blå.
Förhoppningsvis kommer jag inhandla ganska mycket där;)

Hel dagen har man gått runt och fixat saker, varit på väla, hos doktorn, i stan, hos Maria, köpt små prylar, funderat på vilka skor man ska ha med, väskan, hur man ska göra ,ed handbagage osv.
Det känns helt skumt att vi åker imorgon!
Det är helt ofattbart.
Även fast man vetat om det i ett drygt halvår så...nej jag vet inte hur jag ska förklara, men man förstår det inte.

Men fy fan vad kul det ska bli!
Jag hade en vision om att jag skulle vara svinnervös, gömma mig, glömma hälften och knarka lugnande...men det verkar inte bli så. Jag är faktiskt mycket lugnare än jag trodde, vilket är grymt skönt.

Haha, ursäkta allt snack om NY-resan och mina problems, men sånt är det att vara ett kontrollfreak ;)

Nu ska jag gå upp till faster och lämna vovven.

Väntetid?

Nu ligger nästan allt jag ska ha med mig på sängen.
Fullrulle kanelbulle har det varit idag, och lyx lingon, han är redan där.
Hoppas flygresan gick bra.

Nu känns allt så overkligt att det inte är sant. snart ska vi åka, snart är vi där.
helt sjukt.

Nu ska jag och mamsen ner på akuten och kolla mitt öra. Har fått riktigt ont där ...ingen aning om varför.
Kan bero på att jag har värsta blåsan i halsen, haha. Skumma saker med mig.
Men lika bra att kolla nu innan man åker.
Hoppas bara inte väntetiden är så lång.
Ciao!


Finelly; update and downcount

Sorry, Bad update:
Lazy and busy wrighter!


Nyss när jag vaknade fick jag en flash. Jag har bara idag och imorgon på mig innan vi åker!
Blev både glad över nervös...såklart, det blir jag ju alltid.
Så jag bestämde mig för att idag ska det bli den ultimata packningsdagen!
Jag ska packa allt som går att packa av det jag ska ha med mig, och det som ligger i tvätten, det ska jag tvätta. ;) Duktigt, ellerhur?
Imorgon ska nog jag och Marja försöka hinna till Väla för att köpa en tackpresent till Mary. Måste även försöka hitta en sån klocka man har runt halsen så man kan ha svensk tid på flygen, gosh vad irriterande det är när man inte vet hur länge man flugit, vad klockan, hur mycket man har kvar eller när man kommer fram.
Asjobbigt, så jag måste investera i en billig klocka.

Igår hade vi som sagt SPA jag och Marja, ashärligt. Det enda som saknades var hennes hål-i-örat-tagnings-tjej. Hon var på semester, så hål i örat får Marja ta någon annan gång.

Satt förresten precis och käkade frulle, ska snart träna.
Då slog mig en ganska fräck tanke:
På måndag kommer vi att besöka 4 länder inom några timmars mellanrum.
Sverige, Danmark, Island, USA.
Fräsigt ;)
(Och idag är det Lingons tur att åka. Även han till NY. Vi har bestämt träff där som riktiga New Yorkare, med fik på Starbucks. haha. När vi väl sitter där har vi lovat att skicka vykort till Kim, och doppa det i vårat Starbuckskaffe. Nice ;) haha. )

Nu blev det packa simväskan tajm, och sedan sova en halvtimma innan träningen!
Sen käka, och till sist, PACKA.
Kanske skulle se film med Flex idag, får se hur det blir med det.

Mors i kalors!

Trött och seg deg

Nu har jag helt tappat sugen för det här med bloggen.
Ganska trist. Man fastnat framför dumburken och bara slösar en massa tid.
Jag kan förstå alla som bloggar och får pengar för det...men det får inte jag och då är det tråkigt. ;)

Idag har jag haft en helt vanlig dag. Inget speciellt.
Förrutom att dansen började:D
Så jäääkla kul :D
Vi har bytt ställe så nu är vi nere på Aktiverum City.
Måste faktiskt säga att jag gillar det gamla vanliga Aktiverum mycket bättre. Salarna är större och det känns inte som man är en liten råtta i gångar när man går där ;) Okej, det var överdrivet ,
men lite så :)



Fick även reda på att vi ska på läger med simningen till Callela. Tillsammas med SM gruppen.
Kommer nog bli sketaskoj. Ser redan fram emot det. Tror att det var runt den 19 maj eller juni, så ett bra tag kvar.

Imorgon skulle ju jag och MarjaSPA, men tydligen har jacuzzin gått sönder så det fungerar inte att bubbla.... Får höra med marja om hon vill ha SPA ändå. Hennes present så hennes val :)

Nej, nu är jag askalas trött, ska ta lite encinaguard och sen nanna tänkte jag.
Har fortfarande ont i ena sidan på halsen, dock är det värre idag, så pappa var iväg till apoteket och köpte encinaguard. Har aldrig använt det inann, så får väl hoppas det fungerar.

(Nu är det bara 3 dagar kvar! :O)


Min Marja

Nu sitter Marja och jag hemma hos mig på golvet, snackar och gör inget speciellt.
Vi har nyss diskuterat hur en läpp fettsugning skulle gå till. Undra om det ens finns.

Sedan har vi planerat lite för NY, skrivit packlista och pluggat. Duktigt va? Nu är det ju bara 4 dagar kvar...jäklar vad tiden går fort. Det känns som om det var igår som vi beställde biljetter. Okej, kanske inte igår bokstavligt talat, men för bara någon månad sen.

Jag är nog väldigt övertrött och skulle inte påstå att Marja är på något annat humör. Skrattar åt inj princip allt. För en dryg halvtimma sen satt vi och kladdade på fötterna med en penna. Efter någon minut var det tråkigt så vi skulle tvätta av det. Jag får upp benet och lägger foten i vasken men Marjas jeans sitter för hårt.
Hon vänder sig om mot toaletten och säger "Äh fan, det går inte! Jag gör såhär istället!"
Snacka om att jag skrattade! Ur min synvinkel och hennes sätt att gå mot toaletten gjorde att jag tolkade det som om hon skulle stoppa foten ner i toan. Självklart hade hon inte ens tänkt tanken, utan det hon skulle göra var att ta lite toapapper och blöta ner det...
Smart Fia..

Väska,grafitti,träning,basket,NY och...läxor.

Efter träningen imorse stack jag ner till stan med Marja och in på min bästa second hand affär. Fyndet blev en grym väska och en halvsnygg. Den halvsnygga köpte jag mest för kassörskan ville det, men hon lovade att om jag ångrade mig fick jag lämna den imorgon,...det ska jag nog göra.
Efter det käkade vi på Grafitti...yamie. Jag tog en bakad potatis med skinka och keso. Asgott. Jag älskar keso.
Sen var det tillbaka till skolan igen för att ha Idrottspsykologi. Skoj.

Vi ska ha prov i det på torsdag, tydligen ett ganska stort och jag har inte börjat plugga. Pallar inte.
Vi har fått alla frågor och egentligen alla svar också, men det är så mycket mer man ska kunna bakom det. Typ bakgrundsfakta och massa sånt. Man ska låssas att man är en tränare som samtalar med sin (i mitt fall) simmare om att hon har dålig motivation och dåligt självförtroede. Sen ska man hjälpa henne att ändra syn på det hela och tycka att träningen är kul igen.
Blää, kommer ju sitta och skriva i evigheter känns det som...

har i alla fall bestämt att jag ska plugga idag. Så även fast klockan är mycket ska jag sitta och kämpa. Har ju sovmorgon imorgon :D

Efter skolan var det träning sen följde jag med Marja på basket. Asgrymt.
Vi skulle gämföra hur man spelar här i sverige och hur man spelar i NY. haha ska bli spännande att se skillnaden :)

Nej, nu sitter jag här med beslutsångest ang. ett par fjöntiga shooes. Haha. Kan inte berätta mer eftersom jag i så fall får en stor fet "LÖJLIGA TÖNT"- stämpel på mig ;) Och det vill jag inte riskera.
Så jag smiter istället ut i köket för att plugga. Fråga mig inte varför, men jag koncentrerar mig mycket bättre där än i mitt rum.

CIAO


Alter Bridge

Var inne på kussens blogg och läste lite.
Där skrev hon om Alter Bridges konsert...som jag missar!
Det är typ happining of the year och det lyckas vara på samma dag som jag åker till NY.
I och får sig får jag själv en upplevelse för livet, men damn att jag missar den konserten...:/
Tror inte de kommer komma till Sverige igen och spela...och om de gör det så lär det dröja en halv oändlighet.
Men men, man kan inte få allt här i livet.
Och istället för den konserten så får jag resa till NY med Marja :D
Får glädjas åt det :) Plus att jag får glädjas åt alla andra som får se dem live...
Dock får de i gengäld glädjas åt min tripp ;)

campus...?

Äntligen morgon?
Sov sådär lagom bra idag. Vaknade av hunden och sen brorsans klocka.

Sitter i datasalen nu och skriver. hela klassen ska till Campus snart och kolla på universitetet där, lönt att göra det nu när vi ändå inte går ut förrens nästa år. Tror jag ska skippa det. Har ändå ingen lust att hoppa över träningen för att titta på ett universitet jag inte ens ska gå på.

Idag efter skolan ska jag försöka hinna ner till stan och leta efter den väskan jag hittade innan vi stack till Jsm. Även fast jag nästan är 100 säker på att den redan kommer vara såld :/ Too bad i så fall...men men. Då var det inte ämnad för mig ;)

Blev sjukt sugen på en varm choklad från espresso house nu :O Skumt.
Får kanske hinna med det också efter skolan. Annars tar jag det på fredag när jag och Maria ska på SPA. :)
Så mysigt, det var hennes födelsedags present :)

Nu ska jag och snacka med läraren och höra vad han säger angående Campus. Men pallar verkligen inte dit. Får säga att jag ska ju till NY om 6 dagar och kommer då att missa en hel del träningar och kan inte missa fler nu innan. Det är ju faktiskt sant. Den va bra. Den kör vi på.

What a day

What a day, what a day.
Har varit rejält trött hela dagen. Såhär segt trött och slö. Man vill bara sätta sig framför TVn och chekka en bra film. Mysa med en filt och en häelig vän...men så kommer den jäkla skolan. Allt man måste göra, alla läxor, alla tider att passa och all planering...phu.
Jag skulle vilja starta ett eget företag, uppfinna tidsmaskiner och sånt. Så tjänar man grymma cash och behöver inte bry sig om vad klockan är. haha, häärligt. Dock kanske man bli alldeles ensam eftersom man tillslut inte kommer ha en aning om vad klockan egentligen är.. hum.

Efter skolan var det träing direkt. Sen stack jag till stan för att kolla en väska i en affär jag hittat, men nope, det var stängt. Åkte vidare till Bibblan och lånade en bok till Svenskan. Sedan vidare till Netto och köpte bröd, sen posten och hämtade packetet från Ellos och skickade iväg nyckeln till hotell Riverside som jag råkad sno med mig.
Efter det hem, käka lite, skjutsa mamma, ut med hunden, läxa, äta, läxa...blää
haha sikken dag va?
Men skönt, som sagt, om en vecka åker vi! Me and Maria in NY, haha.

Fick förresten hem mitt sjukförsäkringskort idag. Kalajs. Då har man det att ha med sig till Amerikat.
Har klart inte börjat packa än, men har en liten låda där jag har alla småprylar som jag vet att jag ska ha med. Bara för att inte glömma något ;)

Nu ska jag skriva klart min filmanalys och skicka den till min kära lärare Emma...
later

Måndag

Borta bra men hemma bäst som det sägs.
Var så skönt att komma hem igår och få sova i sin egen säng!
Direkt när jag kom hem var det toa, mat och sängen som gällde.
Var sjukt trött och minns inte ens att jag låg vaken innan jag somnade. Och jag lovar, det händer inte ofta.

Nora var kalas glad när vi kom hem. Jag låste in mig på toa i kanske 1,5 minut, då låg hon utanför och skällde och ville att jag skulle komma ut igen. Haha aw, söta vovven.

Vaknade sju imorse av Rickards mobil som låg ocg ringde på hans rum när han var uppe och duschade. Sjukt störigt. Stängde av den och gick och la mig igen. Hade en timma på mig innan min mobil skulle ringa och väcka mig för att gå till jobbet. Vaknade senare och kollade klockan 09.56, PANIK. Då hade jag redan försovigt mig eftersom jag skulle vara på jobbet kl 09.30. Kalas va?
Gick upp till pappa och berättade om min lilla försovning, han svarade bara
"Ja, men vad skönt! Strunta i jobbet idag".
Haha, lite gött att ha sin pappa som chef samtidigt som det känns så jäkla fel att inte gå till jobbet när man ska. Får väl ta och kika in där imorgon istället och säga ursäkta till personalen där också. Kan i och för sig skylla lite på att jag inte kom i säng förrens ett inatt på grund av bussresan från Uddevalla...

nej, men nu är man tillbaka till skolan igen och har massa saker att ta igen känns det som. har inte hunnit plugga något till provet vi ska ha på tisdag?, torsdag? ....och heller inte gjort klart filmanalysen som ska vara färdig idag. Så har en hel del att göra när jag kommer hem.

haha, imorse när jag packade upp min väska hittade jag en hotell nyckel i innerfickan. Bra! Så den får jag se till att hinna med och skicka också. Får väl ta en sväng inom posten på hemvägen. Då kan jag även hämta mitt packet från Ellos. Skickade ju tillbaka en hel del prylar som var för stora. Hoppas de passar bättre nu då.

Är fortfarande snurrig. har varit det hela jsm. Skitjobbigt. När man går känns det som man gungar fram. Asjobbigt. Hoppas det går över innan NY!

7 dagar kvar - en vecka!!

och så var det sista dagen

...sista passet.
Det är nu finalen för 100m bröst går.
Tralala.
Får la se hur det går ;) Men det ska nog gå fint, bättre än semin får man hopppas på :)

Snackade nyss med pappa som ringfde och sa att Nora längtade efter oss. Tydligen ligger hon och piper och tycker huset är ovanligt tomt. Stackars lilla vovven, hur ska det gå när vi åker ifrån henne i typ 2 veckor?

Dagens väderleksrapport är grå, mulen skittråkig och lite regn. Men bättre det än snö tycker då jag.
Översvämmningen har också försvunnit och vattnet har sjunkit undan på de flesta ställen, förrutom på gräsmatten här utanför hotellet. Och vid övergångsstället till badet. Att komma torr över är riktigt svårt. Så mina plastpåsar i skorna har visat sig vara jäkligt bra.

Igår var det till och med så mycket vaten att Jonte erkände att Helges ide om en gummibåt till simmhallen var typ "the grej of the day", JSMs smartaste fundering. Det hade fan varity jäkligt kul. HS kommer till simhallen i en gummibåt...yeey! Hade varit snyggt.

Nu ska jag nog sova lite, sen fika och packa väskan, sen slafsa iväg till simhallen och simma gärnet!

Lööördag

Då var det bara en och en halv dag kvar på jsm för i år...
Simmade till mig en semifinal plats på 100 br imorse, trots att tiden inte var den bästa.
Men får ju en chans till nu :)
Detta jäkla magontet följer efter mig...asstörigt :/

Haha, inatt har det varit en lite skum natt.
Vaknade kl 4 av att någon snackade i sömne. Antagligen var det Kim.
Sen när väl klockan ringde vid sju, så märkte jag att jag tagit av mitt bandage i sömnen. Hel skumt. Jag brukar ändå minnas saker som sker i sömnen, men har ingen som helst aning om när jag tagit av det :/ Skumt.

Regnovädret förvandlades till enn snökaos imorse. Snön bara vräkte ner, i grymt stora flingor. Och snabbt gick det. Så nu när vi går till simhallen får vi akta fötterna för både översvämmade vägar och snö.
Har fotat gräsmattan utanför hotellet med mobilen, (kan tyvärr inte lägg in nu) ser ut som en mindre sjö...
Helt sjukt.

Haha, har hämtat mina tabletter nu som jag ska ha när jag och Maria flyger till NY. Härligt.
Får kanske testa ta en lite innan vi flyger också så jag vet att de funkar. Det är ju bara synd om henne om hon ska dras med min flygräddsla, haha.

Nu är det lite eftermiddags fika innan insimet. Phu, håll tummarna för att mitt lopp går bättre än de imorse :O haha.
Ciao!

Second day

Gick väl hyffsat igår.
Kom vidare till semi som sagt och sedan till final.
Tiden sjönk för varje gång, men kunde ändå varit läite bättre.

Simmade laget nu i mose, hade bröstsims sträckan på 4*100 me laget.
Simmade faktiskt kanon, men mådde illa efter loppet. Jag som hatar att må illa! :(
Så har det hållit i sig också, få magen är fortfarande skum. Jävla skit.
Ska ju simma final på 4*100 me laget nu ju ...
Ska fan inte må såhär då...
helvete heller.

Nu ska jag göra gurra sällskap i köket och se om jag får i mig en macka. Tänkte gå ganska tidigt till simhalle sen så man får frisk luft. Då kan man gå riktigt långsamt med.
Saken är ju den, att jag ska bara simma 100 m, mendans Gurra ska simma 1500. Nice ha?

Ovädret har förresten dragit förbi, och det snöblandade regnet ligger nu som små pölar överallt.
Yeye, ska kila nu. Mors!

RSS 2.0