ännu mer jul! :)

Jajamen, nu ramlar inläggen in på rad. Men så får det bli!
'
Just nu bort jag med päronen i en tvårummare med kök och vardagsrum nära Coral Gables centrum för att få ett brejt från dormet. Känns otroligt skönt att komma därifrån en stund, även om jag och morsan fixade till det otroligt bra idag. :)
'
Tack snälla för presenter och julhälsningar hemifrån! Fick massa brev, kort och email med hälsningar och presenter från Mormor, morfar, Farmor, farfar, Annika och Malin med familjer samt från Carro och Kimsan. Tack så hemskt mycket! Sen fick jag av Andreas och päronen som var här på besök. :) Det var verkligen en annorlunda jul, men roligt hade vi det. Vi anordnade med svenskt julbord med mat från IKEA här i vår lilla lya. Annas pepparkakor, sill (blä), risgrynsgröt (mumma!), svenska köttbullar, brysselkol, knäckebröd (!!!), skumtomtar, Julmust (så otroligt gott!) och glögg. Yamm! Sen kombinerade vi det med lite skinka, baccon och potatis från WinDixie. haha. Härlig jul. Jag har alltid älskat julmust, men jag hade ingen aning om att det var så otroligt gott! Samma sak med risgrynsgröt och knäckebröd. Det har man saknat! Carros present innehöll....håll i er... svenskt GODIS!!! Helt otroligt! :) tack!
'
Sen tragiskt men sant har min kamera pajjat och det ser inte ut som om jag kan laga den. Jag får blinka snällt med ögonen och hoppas på att päronen kan skicka bilderna från deras kamera när de kommer hem så jag kan visa lite julfoton. :) Ska lägga in bilder från mobilen i nästa inlägg :)

"Mer jul...ge mig...mer jul!"

10 dagar fick jag ledigt från simningen. Eller ja, inte helt ledigt...men träning på egen hand. Känner att jag inte riktigt kunnat simma / träna så mycket som jag velat, men det är ju svårt när folket hemifrån kommer på besök! Dock vet jag att alla simmare kommer bli rent ut sagt dödade när julträningen drar igång igen (den 28:de) så det spelar nog inte så stor roll om man är i superform eller inte. Just nu känner jag mig faktiskt ganska skit i vattnet, riktigt mycket skit faktiskt, men det gör väl detsamma. Det handlar bara om att överleva de första passen och sen är man förhoppningsvis back on track. Samtidigt som alla final proven i skolan var hade vi bara en träning om dagen (resten fick man fixa själv), vilket är ganska nytt för mig. Men det är chill. Det här är första året, första terminen, nu kan allt bara gå bättre!
'
och på tal om det... nu är redan första terminen avklarad! Det betyder att jag bara har ett halvår (eller rättare sagt 4,5 månader) kvar i skolan innan jag avslutar mitt första år här på UM. Snacka om att tiden går fort! Helt sjukt.
Till nästa termin har jag lovat mig själv att planera min skola bättre så jag har mer tid över till annat, så idag har mamma hjälp mig att omorganisera mitt dorm. Vi har köpt lite förvaring och ett avställningsbord för min skrivare så jag ska få mer plats över på skrivbordet för studierna. Jag har satt upp en riktigt stor planerare på väggen för att månadsvis kunna skriva in alla prov och inlämningar och läxor så jag har bättre koll. Yes, nu ska jag verkligen vara på track hela tiden och njuta av livet. :)
'
Annat jag satte upp i dormet idag var otroligt fina kollage jag fått hemifrån. Tack Kim för det otroligt fina kollaget du skickade med! Det sitter som en smäck på min vägg i dormet och jag blir så glad av att titta på det! Jag fick även ett kollage från päronen med hela släkten på! Och såklart hade min lilla kisse Silver fått hedersplatsen längst upp i högra hörnet, haha. Kommer fota och lägga upp nästa gång jag kommer in i dormet. :)

God Jul!!!

Oj, nu kommer det nog några inlägg på rad här för att inte tråka ut er allt för mycket med ett enda megalångt. :)
Jag kan ju börja med att säga God Jul!
'
Snacka om att tiden går snabbt! Man brukar ju säga att julen aldrig kommer oväntad för någon, men trots det så vet jag inte vart jag har varit under hela året som gått. Det känns nämligen som om jag fortfarande befinner mig i September och njuter av höstsolens 29 grader. Men riktigt så är det inte, utan den 16 december landade ett Swissair plan på Miami international airport med Andreas och min päron och bror i bagaget! Bättre julklapp får man väl leta efter! Så efter en vecka med jetlagg, tidigt julfirande och olika påhitt åkte Anderas hem igen för att fira jul med sin familj hemma i HBG igen. Han fick i alla fall en vit jul hörde jag rykten om. :)
'
Men mycket hann vi med i alla fall. Eftersom vädret inte riktigt tillät solning på stranden, åkte vi istället rujnt till olika mall, stack till Everglades, träffade Lingon som simmar i Denver men som var på läger  Fort Lauderdale och en massa annat skoj.
'
Man är ju verkligen i behov av bil här i Miami och när päronen kommer händer grejer så jag tog äntligen tag i mig själv och tog mitt Amerikanska körkort! Grattis till mig! Så nu är jag lite mer amerikan än innan och väntar med otrolig spänning på bilen som jag, pappa och rickard valt ut. (Självklart hade de två aningen mer att säga till om eftersom de kommer skicka hem bilen till Sverige när jag haft den här ett år. Den måste nämligen vara skriven i USA ett år innan man kan skicka hem den till Swedeland.) Så det blev en cabbe. och inte vilken cabbe som helst, utan en Mustang! Snacka om att jag kommer kunna glida runt här som en annan lyxlirare på Miami beach. oh yeah!
'
Nästa inlägg kommer snart... I promise. :)

Juletider.

Nu har det gått såhär många dagar igen sen senaste inlägget trots att jag numera har all tid i världen. Skämms på mig. :)
Jag blev klar med sista final provet i måndags...YEEEEEES och har sedan dess bara njutit av Miami, vädret, campus och ja vänner. Haft otroligt roligt med alla som idag måste lämna doormen för att åka hem över jul. Skoj skoj. Igår var det en helgalen kväll på våning sju där jag bland annat lärde mig att åka skateboard och kasta amerikans fotboll. Sweet.
Förövrigt har det ju hunnit vara Lucia också! Ingen lucia här inte, så jag saknar julstämmningen. Det enda som fortfarande pekar på att julen är påväg är alla miljoner trådgårdsdekorationer. Inga levande ljus, inga ljusstakar, ingen julkalender, inga lucior och ingen snö. Men men, med familjen (som kommer ikväll !!!) kommer säkert julstämningen! :)
Sen vil jag passa på att tacka för slla fina julkort och email hälsningar jag fått! Så snällt.
Blir alltid så glad när man ser att man fått ett roligt email eller ett brev i lådan. :)
Nu ska jag käka frulle innan det blir stranden, följt av träning som gäller. Sen ikväll får jag förhoppningsvis krama om en trött och jetlaggad familj och Andreas som flugit ändå hit.
Nu: Frulle!

Oh yes sir, I can boogie...

Som jag sa hittar de på roliga saker för oss
nu under alla prov, men händelsen i förrgår tar nog priset.
Våra RA's (resistant assistant) hade slagit sina klocka huvuden ihop och utlovade varm choklad och en "suprise" utanför ingången till vårt dorm. Självklart gick man dit och herregud vilken suprise!! De hade anordnat SNÖBOLLS KRIG mitt på uppfarten!
Jo, helt sant. En stor lastbil körde upp och sprutade en hel massa konstgjort snö på backen och alla blev som galna. Snöbollskriget mellan Mahoney och Person var ett faktum och efter 10 sekunder var det alla mot alla. Hur kul som helst. Det är nog den enda gången jag verkligen tyckt snö var otroligt roligt... kanske men tanke på att jag aldrig innan haft snöbollskrig i 26 graders värme, inklädd shorts, linne och flipp flopp haha. men roligt var det och dränkt i snö blev man, men det var det värt.
oh yeah, snowball!
folk byggde små snögubbar och snolyktor, ganska gulligt. sen låg snön kvar i typ en halv dag. Annorlunda och extremt roligt!

two down.

Two down, one to go.
Jahapp... om min matte final har jag bara en sak att säga: Fan vilken otur jag hade när jag tänkte!! Kändes som om någon plockade ut min hjärna och la den någon helt annanstanns, för innanför pannbenet var den i alla fall inte 20.00-22.30 idag. Plus att jag sista timman blev otrolit akut kissnödig. Jobbig sits när man inte får gå ut... Men men, sånt e re. Nu behöver jag i alla fall inte ha den matten mer. :) Ännu svårare mattedöd nästa termin, yeeees, det ser jag fram emot. :D
Efter provet gick jag och Stefanie till TGIF för att fira. Laxpasta och brownie obsession blev det för min del. Så jäkla gott. Speciellt med tanke på hjälptränarens kommentar från träningen imorse. ("Jaaa, nu när vi tar det lite lugnt denna veckan får ni tänka på vad ni stoppar i er.") Hade velat gå fram och nypa henne i magen och säga "hörrödu, bara för att vi kan käka hur mycket vi vill utan att gå upp ett gram medans du tyvärr inte kan det, behöver inte det betyda att vi måste tänka på vad vi äter pga lite förslappad träning." Sen kom jag på att de faktiskt mäter i pounds här (inte gram) vilket gjorde dialogen otroligt mycket svårare. Som tur var förblev jag tyst. ;) (kanske inte riktigt var det som var anledningen till att jag inte sa ngt, men men... :P )
Hade för övrigt första styrkan på ett tag idag. Kändes otroligt skönt att få köra. Ännu bättre känns det nu när hela ryggen, magen, axlarna, nacken, benen och armarna har den där roliga träningsvärken! Sweet.
och nu vet jag inte hur jag lyckas, men nu sitter jag här 00.45 och knappar på tangenterna istället för att sova. men det gör inte så mycket, min dag imorgon kommer bestå av: träning 06.00, otroligt stor god frulle, packa sociologin och gå ner till poolen för att slappa/sola/plugga/sova resten av dagen. Sweet. :)
nighti nighti.

Finals!!

Nu har veckan med alla finals börjat.
Det betyder: Plugg, inga vanliga klasser och endast prov. Och för att göra det hela lite roligare för alla studerande, har universitetet fixat lite annorlunda saker: Igår var det midnight breakfast för alla som är uppe och pluggar sent. Det var gratis och såklart strömmade alla skolans elever in när dörrarna öppnades 21.30.  (inte riktigt midnatt direkt, men gott var det.), De har satt upp hängmattor lite var stanns på campus så man kan ligga ute och plugga, härligt speciellt eftersom det är kö in till biblioteket när de öppnar. vill man få sittplats därinne under denna tid för man verkligen se till att vara uppe tidigt. De har klassrum öppna dygnet runt för folk som vill plugga, ibland annordnar de små "studybreaks" som är små roligheter för att mutra upp alla elever. och så har de satt upp jättestora smilys på campus med texten "Smile and be happy!" Yeeeeeey, prov! Vad roligt. :) haha nej men det är ju tur att de tänker på oss små elever också. :)
Jag känner mig ganska lyckligt lottad för jag bara har 2 finals (ett matteprov idag och ett sciologi på måndag), ett vanligt prov (igår) samt ett final paper (idag). Lider med de som har 4 eller 5 finals och stressar som galningar...
Nepp, nu ska jag cykla till min engelska lärare och lämna in mitt papper. Sen ska jag ta och leta upp svenska stefanie och så ska vi slå våra kloka huvuden ihop och plugga till matten. haha det är ett sämt asså. Igår satt vi i två timmar utanför ingången till doormen och fick mattehjälp av två fotbollsspelare.... känns bra där va. haha. Vi kan ju i alla fall låtsas att de är ovanligt smarta och vi helt normala studenter. :)
so long!

det vill inte som jag vill alltid.

I give up... lägger upp några fler av bilderna på facebook istället haha.
Hittas på, Sofia Johansson. :)
Seee ya! :)

We're going to Ohio!

Wopa!
Nu har vi landat och installerat oss i Ohio för Ohio state Invite. Tävlingen kommer pågå fram till och med söndag, sweet! Ska bli sjukt roligt! Vi bor i västa sviterna med två dubbelsängar, två Tv, soffa och kök. Och... ett par skumma skor bakom en av gardinerna. Lurigt. Hittade dem när jag och Annika skulle kika på utsikten vilken visade sig vara andra sidan av ett hus. Yeey haha.
fattar inte varför bilderna inte gåt att ladda upp. har ju massor som jag skulle vilja visa. hur som helst, de här två dom fungerade at ladda upp är i alla fall på Hagar och annika på flygplatsen i Nashville när vi väntade på flyget till Ohio. De hittade ett rosa legohus...myspys... tyvärr var de lite för stora.. jag och Annika hittade Cowboy hattar att prova istället. Riktigt snygga faktiskt. Sista bilderna är vi framme i Ohio, utrustade med parkas och våra snygga halsdukar. Vi hittade en stor julgran, självklart måste man posa...
(ska testa lägga in fler bilder i ett nytt inlägg... men jag börjar tvivla på internetet. kanske är det hemsidan som suger? )
well, well. nu sitter vi i alla fall på rummet framför en av våra två TV apparater och snackar skit. njuter av att vi inte har fler lektionsdagar (!!!!!!) utan bara finals när vi kommer tillbaka. Sjukt nice. Annika tar dock flyget direkt från Columbus, ohio till Istanbul för EM. Jag är inte svundsjuk alls... jag lär säkert säga det igen, men lycka till till Annika, Sandra och Walle på EM. Kör så det ryker och kick som butt haha.

RSS 2.0