Min heliga faktura!

Eftersom jag var fullt upptagen med att göra ingentning alls igår missade jag helt enkelt att ta in posten. På kvällen fick jag en stark känsla av att jag borde gå ut och hämta den... men struntade i det eftersom klockan redan var kvart över tolv. Efter att nu ha varit borta från hemmet sen imorse (träning, väla, lunch med mamma, massage och ansiktsbehandling - ja, ibland får man unna sig en härlig ta-hand-om-sig-själv-dag ;) ) tog jag såklart med mig posten in.

Precis som jag trodde var det något alldeles speciellt med posten denna dag, det låg nämligen ett brev till mig mitt i tidningshögen. Och inte vilket brev som helst! Snabbt slet jag upp kuvertet och YEEEES! Nu är jag ett steg närmare! Aldrig har jag varit så glad över att få en faktura innan!!

603 kronor var fakturan på som jag öppnade för tio minuter sen och betalade för sju minuter sen.
Nope, det var ingen faktura från en dassig internetbutik... det var den heliga fakturan för min studentmössa!!! :D
Yeeey!
Det känns sjukt fånigt att säga det, men jag betalade med glädje och nu sitter jag bara här och ler. Det känns nog mycket närmare än vad det egentligen är, men vad gör det? ;) Man får väl njuta ? :D

Nu ska jag ta med jycken Nora på en tur innan jag sätter mig och opererar en tröja jag hittade på HM idag. Måste fixa till den lite så den ska passa min smak ;) See ya!

Honey you are a rock,
upon wich I stand.
<3
tack, jag älskar dig!

Bara för jag inte har något annat bättre för mig.

haha okej jag ska vara ärlig.. jag läste ingen Kafka igår.. fastnade för bloggarna istället. (A)
Tog istället och frös en hittad vårta under foten för er som anntecknar.
Vårtor är såklart simmarens största fiende och det är fan inte lätt att slippa dem när man traskar runt i badhuset ca 2 gånger om dan. Nepp, nu ska jag på allvar börja använda mina badtofflor igen. usha..

Imorse var det förresten en väldigt härlig fredagsmorgon.
Vaknade i precis rätt läge i drömmen (drömde att jag och min bror åkte till öland och mördade en snubbe av misstag. Sen fick jag sånna otroliga skuldkänslor som höll i sig i hela drömmen och precis innan klocka ringde erkände vi för polisen som sa att det var lugnt för man hade tydligen hittat mannen igen... undra om han var levande då förresten? aja, vi erkände i alla fall och det verkade lugnt för polisen ;) ) för att sedan titta ut och se att solen lös - mys. När jag sen satt och käkade frulle hörde jag mammas inneskor i trappan (yes! hon är uppe och går med skor!). Sen log hon och sa godmorgon och åkte till jobbet. Yeeey, my mother is back ;P
Efter det fick jag ett telefonsamtal där alla på jobbet var sjuka, så jag fick en betald ledig dag!! Kan det bli mycket bättre? :D

Haha äsh. Dags för labbrapport och projektarbetsrapport. Sen blir det nog lite säljande på tradera för att dra ut på min dag. :)

Nora...

Min hund är helt normal.... jag lovar.

              

Jag är bara glad över att jag inte vet vad hon hittade...

Tiden är min vän, plugget är min fiende.

Idag efter träningen frågade Pernilla mig vad jag skulle göra när jag kom hem. Jag svarade mekaniskt "Plugga" sen var det inte mer med det. Inte förns hon frågade vad jag skulle plugga gick en sol upp för mig: "öhm... ingenting! hah, jag har inget plugg alls!" Vilken känsla! Så har jag inte känt på flera månader så jag njöt riktigt när jag kom hem genom att titta lite på Tv och besöka alla onödiga sidor på internet som jag annars alltid fastnar vid i X -antal timmar. Tex, olika bloggar, tradera eller sidor som säljer kläder. Phu... det är som råttfällor och man blir fast tills man upptäcker hur mycket tid som egentligen gått till spillo.

För att kompencera min onödiga internetsurfing, satte jag mig och skrev ihop vilka bilagor jag skulle ha till mitt projektarbete. Det blev 6 stycken och om inte skrivaren hade krånglat hade jag haft den framför mig nu. Jäkla skrivare och jäkla teknik som aldrig funkar när man som bäst behöver den. haha. Dagens I-lands problem, eller vadå?

Nu ska jag i alla fall ta vara på min tid och läsa lite i böcker som kallas för skönlitteratur... eller är det kanske facklitteratur? Hum, tråkig är den i alla fall. Någon som läst Processen av Frans Kafka? Ett råd från mig: Gör det inte, ett råd från min mentala coach: Gör det!



För visst ser den enormt lockande ut? .....


Kvinnans lott?

Min mamma är sjuk.
Det är synd om henne. Hon ligger bara där uppe och tittar på TV och hadskas med halsont, nästäppa, feber och öronont. Stackars. Och nu när hon är sjuk fungerar ingenting.... eller jo lite, men inte mycket.
Dammråttorna slåss på golven, disken från igår stod på bänken nu när jag kom hem, ingen mat förrens sent, brorsan tigger skjuts till skolan från pappa och kylen ekar. Det är nästan sjukt nu när man verkligen märker hur mycket mamma pysslar med här hemma.
Så nu har jag faktiskt varit snäll. Dammsugit, diskat / plockat i och ur diskmaskinen, fixat mat och torkat av. Lite snyggare blev det i alla fall. Det jag inte förstår är hur både pappa och bror kan låta huset se ut som det gör. Det är precis som om disken försvinner när de kommer in i köket och när de går ut igen uppstår ett berg av glas och tallrikar. De märker lixom inte det.

Okej.. jag ska inte dra alla över en kamm här ;) Farsan min kan fixa till om han vill och har tid. Bara det att han har fullt upp med jobbet. Jag förstår honom. Det är han och jag som är minst hemma här i huset. Det är inte sällan jag åker hemmifrån vid 8 för att komma tillbaka 18-20 tiden. Men trots det är det vi (jag och morsan... och pappa ibland) som ska fixa allt.

Vissa säger att det är "kvinnans lott i livet" men det tycker inte jag. Städa är riktigt svintråkigt och nu när jag märker vilket kaos det blir ska jag verkligen hjälpa morsan så gott det går... och självklart... få fart på brorsan! Nu får det vara nock :P

Grottmänniskorna var mästare.

Härligt när man får respons och positiv kritik till det man skriver!
Måste faktiskt erkänna att jag var lite nervös innan jag skulle publicera inlägget "man föds inte in i en roll", men nu känns det bara befriande. Självklart får man ha sina egna åsikter och tankar inom ämnet, men ibland behövs det en air refreshing för att rensa både tankar, frustration och information.

Idag har jag tagit tid åt att fundera kring känslor och ord och jag har kommit fram till att trots svenskans alla tusen ord, så finns det faktiskt inte ord som kan beskriva en känsla. Okej, man kan säga att man är glad när man ler eller skrattar, ledsen när man gråter, nedstämd eller dyster när man inte är på humör eller helt enkelt hungrig när man vill ha mat... men trots dessa ord så beskriver de ändå inte känslan fullt ut. Åh, jag vet... det här är ännu en av mina funderingar som verkligen inte kommer komma med varken en bra lösning på problemet eller ett filosofiskt eller forskningsbaserat resultat, men det spelar ingen roll. Det är tanken som räknas (hah).

Därför tänkte jag avsluta med att ställa en fråga:
Hur beskriver man en känsla?
Hur kan man med ord förklara en känsla så att en annan människa förstår precis hur man känner?


Jag tror inte det går. Känslor är något man måste visa, jag tror inte att man kan förklara dem.
När de första grottmänniskorna levde (neandertalarna, erectus och alla de där) är jag säker på att de endast använde kroppsspråket för att förklara sina känslor. De var mästare på det, för de var allt de hade då. Känslor alltså. En känsla av att vara hungrig, att vara rädd, lugn, trygg, kär, glad, ledsen... allt de kunde de visa endast med hjälp av kroppen. Talspråket var ju fortfarande inte utvecklat så vad ade de för val egentligen? Men det verkade ju ändå som att det fungerade. Människan överlevde och vi lever än idag. (Framtiden ska vi inte prata om... den är fortfarande ett stort frågetecken.) Så kanske krånglar vi bara till det när vi ska beskriva en känsla med ord? Kanske gör vi det bara svårare när man ska förklara för någon hur man känner eller hur man mår. Kanske är det bättre att bara göra som grottmänniskorna? Slappna av och använda kroppsspråket som faktiskt fungerar över hela jorden och är världens bästa språk. Ingen kan misstolka och du får ut precis det du vill ha sagt. Eller nej, fel av mig... du får ut precis rätt känsla. :)

Så nu ska jag ta och göra som grottmänniskorna. :) Men, innan jag gör det måste jag säga att talet är en av de bästa egenskaper en människa har. (Jag är oerhört glad över att utöver kroppsspråket, kunna uttrycka mig muntligt., det är trots allt i en klass för sig trots allt ;) ) Och med talet kom skriften och här sitter jag nu, och skriver ner en tänke som jag inte kan förklara med ord och drar paraleller till homo erectus för flera miljoner år sedan. haha, nej nog nu. Dags för sängen :)

You are everything that I ever wanted.
<3


tankar om 6 mån i 6 mån

Jag gillar verkligen inte de här vintertiderna.
De gör att man går på helspänn hela tiden.
Just nu vill jag bara hoppa två månader frammåt och bara slippa vintern, snön och alla sjukdomar.
Blääää. Den här tiden är sämst.

Men för att gå till något annat så måste jag erkänna att det börjar kännas lite läskigt nu. Allt med USA alltså.
Självklart är jag riktigt taggad och det ska verkligen bli skitkul... men ändå.
Saker och ting börjar sjunka in nu och jag förstår att om ett halvår kommer jag verkligen bo i Miami.
Det är så kul och läskigt på samma gång så jag kan inte riktigt förklara vilken känsla jag har. Kul eftersom det verkligen är något jag velat hela livet, det är en dröm som slagit in och jag ska få chansen att träffa massa nytt folk, ny skola, nytt land, ny tränare, nytt hus...nytt allt! Verkligen superkul! Men samtidigt lite läskigt eftersom... det är så himla långt bort, alla gamla vänner är här hemma, hela säkerheten man byggt upp i Sverige försvinner för en stund och som jag sa... allt är nytt. Och jag åker själv. Själv till andra sidan jorden.

I och för sig tror jag att det är ganska normalt att känna som jag gör. Hade jag inte känt något alls hade jag tyckt att det var skummt så detta är kanske bara positivt. :) Men sen måste jag ju också erkänna... jag tänker alldeles på tok för mycket. Det hör jag från flera håll hela tiden. "Fia...tänk inte så mycket". Inte helt lätt att sluta när man är en tänkare, men självklart ska jag försöka.

Jag tror att det svåraste kommer bli att lämna alla. Alla vänner, familjen, släkten och Andreas... att säga "hejdå" är något av det svåraste som finns och trots att jag vet att det inte är för alltid, så är det i alla fall för ett år (halvår för vissa :) ) och det är ändå ganska lång tid. Äh... det här är ingetg jag ska börja spekulera i nu i alla fall. Det är banne mig ett halvår kvar och det halvåret ska fyllas med diverse roliga händelser, älskade personer, roliga påhitt och trevliga kvällar. Snart börjar det ju bli varmare också och det gör det hela ännu bättre.

Nepp, inte tid för depp :D
Usa är en härlig händelse men innan dess finns det många fler härliga händelser. :)

I'm longing to take the step
The step to the future
But am I ready?
All my life, people have told me what to do
Now I'm standing in the gate
One step in, the other out
I'm longing to take the step
The step to the future


 


Sportlovsplugg

Jag är expert på att skjuta upp saker till senare tillfällen för att slippa.
Tex plugg. När jag vet att jag har plugg att göra, man jag helt plötsligt komma på en massa andra saker som jag borde göra innan jag sätter mig med plugget. På det sättet försvinner tiden och sen sitter jag där och ångrar mig klockan halv tolv på natten och ångrar mig att jag inte började i tid.

Känns som en ond cirkel, ;)
Kanske ska sätta fart.

*
Fick nyss ett samtal med frågan "Vad önskar du dig på din 20 års dag?". Hade frågan kommit för tre månader sen hade jag haft hur många svar som helst.
Nu har jag allt jag någonsin önskat mig. (v)

Jag har aldrig varit så lycklig.
*

Man föds inte in i en roll, man väljer den själv.

Huvuvärk och halsont börjar bli vardagsmat.

Tänkte bara ställa en liten fråga ang ett ämne jag läste om i gårdagens lokaldel:
"Ett nytt efternamn är på väg in: Mohammedsson".

Är det bara jag som rent ut sagt blir jäkligt irriterad när man läser sånt här? Mohammedsson? Vad fan är det?
Sedan flera hundra år tillbaka har Sverige haft -son namnen som de vanligaste efternamnen. De bärs av svenskar som heter tex Karl Jansson, Anna Nilsson, Sture Jönsson, Sara Pettersson osv. Helt normalt och kort sagt lite av Sveriges historia vad gäller efternamn. Men fan heller kan man hitta Ali Mohammedsson i Sveriges historia! Varför? Jo, för att för länge sedan bodde det svenskar här i Sverige. Personer med namn vars stavelser gick att uttala på första försöket utan problem.

Jag skriver inte det här att jag är första klassens rassist, nej inte alls, det enda jag menar på är att nu har det fan gått för långt. Vi är snälla nog och låter asylsökande burkaklädda människor flytta hit för att hjälpa dem. Vi ger dem våra pengar och låter dem bo i våra hus. Många klarar av det, men så finns det såklart en liten skala av folk som inte har en aning om hur man ska bete sig. De har aldrig hört talas om trevliga människor eller harmoni och har ingen aning om hur man anpassar sig till det nya, trevliga samhället.

Genom några få korta punkter kan jag kort förklara att vi går inte i slöja året om... detta gör vi endast under en kort högtid kallad påsken, vi går inte i moskeer och vi kallar inte Gud för Allah. Trots att vissa av oss är troende, behöver inte det betyda att vi tar varken Bibeln eller Guds ord och betraktar dem som våra livslagar. Vi tvingar inte våra barn till giftemål mot deras vilja och vi pratar heller inte högt och skrikigt på ett alibaba språk vart vi än är. Vi lär inte våra barn leka dödslekar med varandra och slåss...det ska man helst undvika. De här är några av de största skillnaderna som gör att vi skiljer oss så mycket från varandra. Självklart är det intressant med nya religioner och sätt att se på livet, men när man kommer som flykting eller invarndrare till ett nytt land, så får man faktiskt ta och anpassa sig till de regler som finns där. Man kan inte ta det nya landet och långsamt förvandla det till de land man kom ifrån. Det finns en anledning till att de landet nu står i ruiner.... den anledningen tänker inte vi använda oss av för att föra Sverige till kaos.

Välkomnande med öppna armar... men nån måtta får det faktiskt va. Det är inte konstigt att man nån gång får nog och sätter ner foten. Det är fan inte konstigt. Och att kalla folk rassister eller jävla svenne-jävlar är bara ännu ett bevis på bristande kunskap. Ja, vi är svennar... vi bor här. Ni är inte svennar men trots det är ni välkomna hit. Vi har kommit hit vi är nu på grund av några få anledningar, folk är inte rassister... de blir.

Det här är vackra Sverige. Låt oss ha det så. Välkomna att komma hit och hjälpa till i Svealand. Välkomna.
Men nån måtta får det vara.

En sån far man har.


Min lilla far är så rolig med alla sina överraskningar.
Han ringde nyss och var överglad och berättade en härlig nyhet. :)
My lips are sealed :P

Jag längtar till sommaren!


Huskurer

Treo - lindrar snabbt och effektivt.
Jag tog en treo för ca 45 minuter sen och har fortfarande samma dunkande huvudvärk. När ska det släppa?
Börjar faktiskt bli lite orolig nu eftersom jag aldrig brukar ha huvudvärk. Jag fick det andra dagen på JSM men tänkte att det antagligen berodde på värmen i simhallen... men det har hållt i sedan dess. (till och från) Nästan varje dag har jag haft så ont att jag behövt ta värktablett. Inte bra alls... kanske borde kolla upp det om det fortsätter.

Hur som haver. Imorse när jag vaknade hade jag förrutom huvudvärk även träningsvärk, snuva och halsont. NEEEEJ! (Eller i och för sig gillar jag träningsvärk, men inte förkylningssymptomen ;) )Jag blir så in i bombens trött på detta eviga snytande, hostande och tuggande på halstabletter. Jag tyar inte mer ;) Så nu har jag bestämt mig för att absolut inte bli sjuk. Därför ska jag:
* Ut och gå minst en gång om dan
* Tvätta händerna ofta
* Lägga mig i tid
* Äta ordentligt
* Ta C-vitamin och mineraltablett med antioxidanter varje morgon

... det borde ju verkligen hjälpa tycker jag.

Nu ska jag kila iväg till jobbet. Kom på mig själv idag med att egentligen verkligen inte alsl ha tid med att jobba nu på lovet... det får bli sista dagen idag, måste faktiskt plugga ordentligt till IELTS provet på lördag.

Yeye, tänkte avsluta med en fråga till någon som vet.. hur lyder tryckfrihets- och yttrandefrihetslagen?

Hugs and kisses.


I'm fading away.

Huvudvärk, trött, hungrig och slö... dags att sova kanske? :)

Idag har jag haft en ganska skum dag med planer som jag helt enkelt inte orkat. Men imorgon får det bli ändring! Då ska jag hinna med ganska mycket på relativt kort tid, men det klarar jag av. Dagen börjar i alla fall med träning. Tydligen är det något som jag verkligen behöver med tanke på tränarens blick och första mening efter dagens pass.. "oj...Fia... det syns att du inte tränat på en vecka! haha, du har ju nästan försvunnit."
ah, tack Stene. sjysst ;) Haha dags att lägga vantarna till så jag inte försvinner fullständigt.

Time for my beauty sleep. ;P

* förresten har jag kommit på att Tv och internet verkligen inte är bra för mig när jag egentligen har annat att göra...


Framtidsplaner

Nu tycks vintern och snön ha hittat ända till skåne.. yopa.
Tittade på en rolig länk som Birgitta tipsade om... tyckte att det varväldans kul eftersom den som skrivit det här tydligen inte tycker att skåne är svenskt ;)



Hur som haver. Idag är det första dagen på det efterlängtade sportlovet! Jag älskar lov, speciellt för man får så mycket tid till att slappna av och bara göra saker man tycker är kul (läs: jobba, plugga och träna). Men det är bra det med, huvudsaken är att man i alla fall slipper vara i skolan och så länge det är så klagar jag inte.

Åh, på tal om skolan. Här om dan kom jag på att jag glömt att anmäla mig till Högskoleprovet. Satan i gatan... det var min sista chans nu om jag ska ha gjort det innan jag flyttar till staterna. I och för sig har jag fått förklarat att en universitetsutbilding går över högskoleprovet, men jag tycker i alla fall att det hade varit kul att få skryta med att man gjort Högskoleprovet. Om man klarat det förståss,.. annars är det iget att skryta om.

Men i och för sig vet jag inte till vilka yrken de vill att man ska ha gjort provet... jag har ganska många yrken jag skulle kunna tänka mig så det är inte klokt. Polis är ju klart drömyrket för tillfället, men jag skulle också kunna tänka mig att vara journalist, projektledare, sångare (det verkar ballt. dock måste man ju få skickontrakt och sånt jobbigt först), redaktör på typ veckorevyn, starta en egen klädkollektion (har så många tankar om hur ett klädesplagg ska se ut, så när jag väl ska hitta det så finns det inte...), jurist eller åklagare, designer, inredningsarkitekt, äga ett fik,... som sagt det är en hel del. Bara att välja och vraka haha.

Nope, dags för lovets plugg!

Tjöflöjt!

Taget från en tidning. Sa du att du var reporter?

Jag brukar inte kopiera saker jag hittar men nu var jag faktiskt illa tvungen ;)
Visst att tidningarna ibland skriver aningen roliga rubriker som ofta består av påhittade ord eller slarvigt sammansatta meningar... men detta är vl bara för kul?

Sydsvenska Dagbladet:

Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv

(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.

(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)


Nordvästra Skånes Tidningar:
Mannen dog medan kvinnan avled.

(Och skillnaden är...?!)


Örebrokuriren:
Gynekolog hittade knarkgömma.

(Var undrar man genast?!)


Svenska Dagbladet:

Färre gökar i södra Sverige.

(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

Ingen av de omkomna hade livshotande skador

(Istället dog de av...??)


Upsala Nya Tidning:
Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.

(Tur att man inte är anställd där...)


Bergslagsposten:

Inga spår efter skidåkare.

(Han måste ha flugit fram)

Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.

(Nähä...?)


Ölandsbladet:
Mindre poliser till Borgholm.

(Vad är maxlängden?)


Helsingborgs Dagblad:
Vi skriver alt dåligare.

(Det jör vi vel inte!)


Dagens Nyheter:
Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.

(Inte undra på!!)


Expressen:
Svältdöd blir vardagsmat.

(Vad blir då festmat?)


Dagen:
Lam pojke bortsprungen.

(Hur lam var han sa du?)


Aftonbladet:
Arbetslösa har rätt till dagisplats.

(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

Polisen grep torsk i fiskhamnen.

(Var hittar man annars torsk?)

Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.

(Yeah right!)


Östersundsposten:
Krockade med älg på motorcykel.

(Åker älgar motorcykel...?)

Metro:
Yrkesmördare misstänkt för mord.

(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)

Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.

(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på

Finlandsfärjor??)

Shise Shise... ibland kan man undra om det går för fort inne på redaktionen. Men glada skratt får i alla fall läsarna ;)


Min dröm önskelista

Jag har ett problem:
När jag sätter mig vid datorn och märker att jag har alldelels för mycket tid brukar det alltid sluta med att jag läser bloggar. Och självklart läser jag inte bara en utan letar efter flera andra som är bra. Sedan är jag fast och läser och letar...i timmar. Det är alltså farligt att läsa bloggar för min del. Jag måste nog sluta med det. :) Fast... det är avkopplande och är det något som jag har svårt för aå är det just att slappna av. Vilket jag för övrigt har fått träna lite på nu under helgen med Andreas. :)

Men by the way! Om mindre än en månad fyller jag vuxen. 20 bast. wopa.
Tänkte att jag kanske kan visa några delar av min dröm-önskelista... bara för skojs skull lixom ;)

                             

En Volkswagen Beetle Cab (!!! måste vara världens fräckaste bil), Range Rover Sport, Rhodeisian Ridgeback vovvsing, en stor luftig lägenhet i Norra hamnen, en walk in closet, att vara ekonomiskt oberoende och en resa till hawaii...

Visst låter det som en vettig önskelista? ;)

Haha nja, vettig kanske om några år då jag verkligen är ekonomiskt oberoende och bor i en stor lägenet med min hund och underbara pojkvän i Norra hamnen och kan skryta om min walk in och cruza i stan med mina fräcka bilar innan jag tar första bästa flyg - buisness class såklart - till Hawaii.
Men fram tills dess får jag önska mig fina armband, expedit bokhyllan från ikea, de "nya" fräcka smala conversen och en shoppingtripp till GBG.  - Det är en bra början, ellerhur? ;)

xoxo

En dag som alla andra

Gud så härligt att äntligen vara klar med showen!
Jag är jättenöjd och det var verkligen hur kul som helst. :)
Nu kan jag äntligen släppa det lite och andas ut ordentligt. Phu...:)

Imrose när jag ögnade igenom tidningen kom jag till en artikel där det stod "Vi måste väcka barnens läslust". Sen var det en bild på Bokbussen och flera barn som såg ut att gå i ettan-tvåan. Jag tyckte riktigt synd om barnen.
Jag fick en riktig flashback sen jag gick i ettan-tvåan och tvingades läsa astråkiga böcker om Maja som ville köpa nya stövlar. Stackars barn! I och för sig kan jag tycka såhär eftersom jag hatar att läsa... men det är en senare historia. Hur som helst kunde jag inte låta bli att tycka synd om alla barn i HBg som nu ska ingå i ett projekt för att tvingas läsa mer... aw snutte ;P

Nu är det dags för att verkligen slappa. Jag ska helt enkelt bara ta det lugnt nu i helgen och se till att bli frisk. Sen nästa vecka...då jäklar! Då är det träning och jobb för hela slanten och du är jag tillbaka, utvilad och sugen på fart och fläkt :D

Och by the way: Carro, ha det mega kul i staterna! Puss!

MindMap

Imorgon smäller det! Då är det den stora dagen D och jag ska äntligen få göra mitt projektarbete!
Jag längtar verkligen, det ska bli superkul!
Efter imorgon kommer det kännas som en sten som lossnar. Projektet har verkligen tagit mycket tid och nu känns det äntligen som om jag kommit ikapp.
Har ni kännt någongång att ni har hur mycket som helst att göra? Och hur mycket man än tycker att man gör, så får man inte gjort någonting och man står fortfarande kvar och stampar på samma ställe med lika stora berg av "att-göra-grejer" framför sig. Visst är det jobbigt? Snacka om att det känns som en befrielse sen när allt bara släpper då.  :D

Men jag tror det är det här med kontrollen. När man känner att man tappar kontrollen över sin egen situation och sitt egna handlande blir det skitjobbigt och man blir nervös och tvär och kan inte tänka klart. Blä.
Men jag har faktiskt blivit mycket duktigare på att tänka rätt i sånna situationer. Ett tips är att göra upp en mindmap med sig själv i mitten. Sedan sätter man ut alla viktiga inlämningar, prov, tävlingar, möten eller andra händelser som man har i huvudet runt om. När man gjort det sätter man ut små linjer med andra saker man bör göra om man hinner och har tid. På det viset får man en bra reflektion över sitt liv och man kan lätt stryka saker so är klara. Det är en härlig känsla att kunna stryka bort grejer. :P

Nej nu ska jag få min skönhetssömn innan morgondagens välgörenhetsshow! :D

Verkligheten är den dröm jag en gång önskade var sann. <3
Tack för att du finns.


Rubrik.

Gash, blir så irriterad när inläggen inte publiceras som de ska.... jaja

Har ni tänkt på hur man kan sega ner sig när man har alldeles för mycket tid?
Som idag tillexempel: Jag slutade nio imorse och fortfarande har jag inte fått så mycket vettigt gjort som jag egentligen skulle hunnit med. Skit jobbigt. Jag tror faktiskt att jag behöver fart och fläkt runt mig för att hinna göra allt jag ska. Annars slappar jag bara ner mig och sitter och degar och tillsist slutar det med att jag blir arg på mig själv för att jag inte hunnit med ngt.

Nej, nu får det bli ändring på det! :)


Eurovisionslagerfestivalen...yey

Imorse tänkte jag vara väldigt duktig och gå upp redan klockan åtta och börja plugga. Men när klockan ringde hade jag helt enkelt ingen lust alls. All min energi som jag hade kvällen innan hade runnit av mig medans jag sov och jag vaknade med skitjobbig hosta och halsont. faaan, inte nu igen.
Jag hoppas i alla fall att jag inte får feber eller lunginflammation eller ngt annat hemskt. Måste ju kunna stå på scen på onsdag!

Whatever, det löser sig säkert.

Hum, vet egentligen inte riktigt vad jag ville säga med detta mer än att jag undrar vart min självdiciplin tagit vägen. :)
Nu är det verkligen dags för plugg så man kan unna sig en fika eller något annat kul sen!

Förresten så kom jag och tänka på en sak igår kväll när jag helt oväntat satt och kollade på Melodifestivalen: Hur tänker egentligen Caroline af Ugglas när hon skriver en så hemsk låt och tror sig komma vidare till Eurovision... och hur tänker svenska folket när man röstar henne vidare till andra chansen!? Jag säger bara.."Snäääälla, snälla, snälla...sluta sjung!" Och jag har förresten bestämt mig för att försöka undvika Melodifestivalen hedan efter...dock kan det bli ganska svårt eftersom båda mina päron och hela gänget har fått för sig att det är årets händelse (efter midsommar och nyår såklart). Och såklart ska de träffas nu i sex veckor framöver och betta på vem som kommer vidare. Det kommer sluta som det alltid gör - den som bettar på den sämsta låten på skoj vinner. Pappa säger ganska högt om vad han tänker om Svenska folket och hela gänget lovar att flytta utomlands. yeeey, melodifestivalen is the shit .

Vad kvinnor vill ha. Eller inte ha?

Har ni tänkt på hur underhållande det faktiskt kan vara att läsa dassboken?
Den innehåller verkligen allt mellan himmel och jord, från tips till en bättre vardag, till roliga historier, gåtor och små korta "kom ihåg". (Det jag tycker är roligast är dock att läsa om hur män ska tolka kvinnor och tvärt om. Tex, "när en kvinna säger "Gör som du vill" med höjda ögonbryn betyder inte detta att du bokstavligt ska göra som du vill. Egentligen betyder detta att hon snart kommer sucka tungt varpå du undrar vad som är fel. Svarar hon då "ingenting" kan du vara säker på att det verkligen är något. Du bör på en fint sätt ta reda på vad detta "ingenting" är, men gör du det på fel sätt kan du förvänta dig ett samtal som vara i "fem minuter" som kan gämföras med de "fem minuter" som det tar för dig att se klart på fotbollsmatchen på TV och spela dator spel och gå på toa innan du verkligen går ut med soporna. "

Haha ja, jag vet inte, det kanske bara är min humor som är väldigt lättroad såhär på onsdags eftermiddagen, men när jag kunde se hela scenen framför mig kunde jag inte hjälpa att le. Haha. Är det kanske så? Att vi tjejer är mer svårförståliga än vad vi tror? :D

Tjejer sinsemellan förstår varandras hintar och suckningar hit och dit och behöver inte en bokstavlig förklaring med enkla ord om vad som verkligen är fel. Nu när jag tänker på det kan jag inte sluta att fundera på vad alla killar/män har för hemligt snack som bara de förstår. Har de också en speciell betydelse för höjda ögonbryn tillsammans med ett "gör som du vill" och djupa suckar?
haha det är ganska sjukt egentligen. Och det är väl därför man brukar säga att män aldrig kommer förstå sig på kvinnan. Är det så att vi helt enkelt har tagit ett steg längre i kommunikationen så vi kan prata utan att verkligen använda ord, eller är det vi som krånglar till det? ;) (Här kan man ju inte undvika att tänka på filmen "Vad kvinnor vill ha", ellerhur? :P )

haha äh. Kolla nu vad en liten sida i dassboken drar igång för självständiga debatter i mitt huvud :P
Jag lämnar ämnet illa kvickt och avslutar med att säga... det snöar. yey. :P

What a day, what a night

Nu har allting dragit igång igen med skolarbetet. Efter ett kort uppehåll för JSM är det nu dags för att koncentrera sig på böcker och arbeten istället. Roligt? njaa.

Men nu är det i alla fall bara en vecka kvar till min Välgörenhets show! Wooopa!
Jag är riktigt spänd och tror att det kommer bli asbra! om det kommer folk förståss... för det som är det svåra med det hela är ju att nå ut till folk och få dem att köpa biljetter. Gash, jag hoppas verkligen att några vänliga själar dyker upp i alla fall så jag slipper stå där nästintill ensam med en trio artister. Blöhöö...då blir det långnäsa åt mig.

Så om ni inte redan köpt biljetter - DO IT! :D Ni gör en enormt god gärning för andra och ni gör mig otroligt glad. Samtidigt som ni får en kul kväll mitt i kalla och tråkiga februari. Vad väntar ni på egentligen? :D Låter det inte asballt? ;)

Idag såg jag en både trevlig och otrevlig syn här i HBG: Poliser, många poliser. Polisbilar, hundar, patrulerande, stående, med syrener, utan syrener, gående, tänkande, stående...poliser i alla former. Hum... Man kan ju inte annat än att börja fundera: Har Helsingborg råkat ut för något allvarligt eller är det bara vänliga polismän som vill värna och vaka över vardagen?
Tjaa..man kan ju alltid hoppas på det sista, men så säker vet jag inte om man kan vara. :)

Oh förresten! Jag är ju egentligen inte mycket för att skriva dagboksliknande inlägg här, men i brist på annat måste jag få nämna att vi var på studiebesök på HD idag. I vanliga fall brukar jag helt undvika slash/ hata studiebesök - så även idag - men idag tänkte jag ändå få ut något nyttigt ur studiebesöket.
När jag blev tvungen att lämna HD aningen tidigare pga ett möte for mitt projektarbete, passade jag på att fråga chefredaktören för sportdelen om varför det skrivs så minimalt lite om simningen i HD. När jag sa att HS faktiskt var Helsingborgs största idrottsklubb som nu vunnit hela JSM med över 100 poäng, 16 medaljer och svenska juniorrekord och därmed är bästa juniorklubben i Sverige, verkade det som om han förstod poängen. Han sa faktiskt att det skulle bli bättring och det får man väl hoppas på, ellerhur? ;)
Jag tycker i alla fall att vi läst nog om att Henke spelat lite innebandy, det intresserar i alla fall inte mig. Det som intresserar mig är när lokala klubbar lyckas bra i stora sammanhang. Jag tror faktiskt han höll med mig. I alla fall en aning. :P

Nepp, dags för On the Beach och Historia!
Tjäfräs!

Allways by your side. <3

Nytt Svenskt Juniorrekord! 4.08,49

Följande taget från simma.nu

Lagkappen som avslutade hela föreställningen blev till en härlig upplevelse. På ryggsim pressade Sarah Sjöström ned det svenska rekordet på 100m ryggsim till 59,47 (tid. Lovisa Ericsson 59,56) tätt följd av Helsinmgborgs sandra Hafström 1.00,44. Efter detta blev det Helsingborg för hela slanten. Sofia Johansson simmade bröstsim på 1.09.07, Amanda Eversholt fjärilsim på 1.02,20 och rebeckka Ekelund frisimmet på 56,78. Svenskt Juniorrekord med 4.08,49

hur kul är inte det? :D

En helg av glädje

Jäääääääklar!
Fy jääklar vad vi är duktiga tjejer!


JSM i Södertälje kunde inte avslutats på något bättre sätt - JSM GULD och SVENSKT JUNIOR REKORD på 4*100 m medley! 4.08.49 aldrig någonsin i Sverige har någon simmat snabbare än vad vi gjorde igår! (juniorer).... Jag är så jäkla stolt! :D

I fredags gladdes jag över min bronsmedalj på 50 br. Trots att inte tiden var något att hänga i julgranen fick jag ju ändå ett induviduellt brons på mitt sista inomhus JSM, och självklart betyder det något ;)

För övrigt måste jag bara få skriva hur otroligt stolt jag är över att få tillhöra Helsingborgs simsällskap. Sammanhållningen och lagandan i den klubben är enorm. HS - tröjan är inte något man får, det är något man förtjänar och som man ska bära med stolthet. Mina damer och herrar: får jag presentera Sveriges bästa klubb!

Flytten från Tälje var som ni många vet väldans jobbig för mig under en längre tid, men för ca tre år sedan förstod jag att jag verkligen hör hemma i HBG. I HBG som har allt, tex svenskt junoir rekord på 4*100m medley för damer, haha.  Congrats! Man kan även gämföra Södertäljes två junior simmare mot HS 28 och då förstå vilken tur jag har som fick chansen att flytta och tillhöra HS :)

Under 2008 kom jag även in på topp 100-listan i världen genom min 69:onde plats på 50 br.
13:onde platsen på topp 20-listan genom tiderna i Sverige har jag också tagit på såväl 100 br som 50 br. Men hello...där nöjer jag mig inte. Förhoppningsvis kommer 2009 innehålla många roliga tävlingar med bra resultat. Of course ;)

Så, nu ska jag inte skriva mer om det. Skulle bara nämna det i förbifarten för är man glad så är man. :) Men never mind.
En gång till måste jag bara få skriva att vi är grymma tjejer! Jag trodde att känslan snabbt skule gå över, men det gör den inte. Varje gång jag tänker på loppet blir jag glad inombords och när jag ser Rebecka gå i mål och sträcka sig uppåt kan jag inte sluta le. Vi vann. Vi är bäst. Vilken otrolig känsla!
Helt otroligt. Vi är bäst!
Och som vi kämpat, som vi förtjänar det!
Nu ska jag bara njuta och det gäller för allihopa, njuta och vara stolta. Stolta över oss själva och över varandra... för vi är bäst och det kan ingen ta ifrån oss! ;)

YES!

RSS 2.0