Tänkvärt!



*
För varje minut du är arg, förlorar du 60 sekunder av glädje i ditt liv. 

*



Visst är det tänkvärt? 
Är det verkligen värt det? 

Budapest - Hungary.

Jahapp. Imorgon bär det alltså av till Ungern. 
Självklart vet inte jag, med mina suveräna kartkunskaper, vart Ungern ligger...kanske borde ta och kolla upp det så man vet vart i världen man ska. Hur som helst. Samling 05.55 på Knutan för att ta tåget till Kastrup och sedan flyga till Budapest. Gosh. Just nu känner jag mig faktiskt förvånansvärt lugn. Hoppas bara att det håller i sig hela dagen imorgon också! Det hade fan varit fräckt att kunna resa utan den jäkla resfebern nån gång, ;) 

Fast egentligen gäller det bara att komma ihåg allt Ardby sagt till mig, alla tips och ideér, de är suveräna. Egentligen är jag inte ens rädd för att flyga, tåga, bussa eller vad det nu kan vara, utan det är andra saker som spökar i mitt huvud, andra saker som får mig att bli osäker och rädd. Egentligen ingenting och jag mår säkert mycket bättre om jag bara lär mig slappna av, men det tar tid. Det vet man från alla tävlingar som man mer och mer vänjer sig av med nervositeten, det tar tid. Men visst, det är sååå värt det!

Yeye. Whish me luck och håll tummarna för att inte väderleksrapporten som lovar regn hela veckan stämmer  ;)

Tjoflöjt!

imgres.jpg

 

Aa...fint ser det ju ut att vara i alla fall. ;) 


Prov? Nej tack!



Idag har jag gjort mitt absolut sista prov på Filbornaskolan.
Forever!

Fy fan vad nice!

I Tvtablån - Lördag

Igår hände något verkligen ovanligt hemma hos familjen Johansson. 
Storasyster Sofia satte sig framför Tvn och följde två program på raken (!!). Det händer inte varje dag. 

Började med taccos framför Babben o Co tills jag fick ett telefonsamtal: "Sofia, slå på ettan. Ses imorgon". Sagt och gjort. "Blåsor, svett och tårar" tror jag dokumentären hette som handlade om Kinesiska barn som tränade gymnastik. Behöver jag säga att det var hemskt? Grymma övningar och coacher som använde sina gymnaster som redskap. När barnen grät och skrek fick de ännu svårare övningar eller kvarsittning med extra träning. Helt sjukt. 
Allt var en tävling och vann de inte fick de straff. Hel dagarsträning med en skål ris och sömn i något som såg ut so bananlådor i ett litet trångt grupprum. 
Är det det här som händer med barnen på andra sidan jordklotet när vi hemma i Sverige sitter och sjunger Moraträsk eller kollar på Björnesmagasin på Tv. Helt sjukt.

När dokumentären var slut fortsatte en direktsänd show på ettan: "The 90's - ett försvarstal" av Henrik Schyffert. 
Tidigare har man sett honom i Parlamentet men sikken kille! Det är en sån snubbe man vill träffa innan man dör. Bakom hans komikerfasad finns en djup kille med enorma kunskaper. Hans 1,5 timma långa show handlade om komiker och om hans liv. Han mixade hemska händelser från sin barndom med skratt och skämt. Han gick in på djupen i människors sätt att se på saker och gav förklaringar till varför man agerade som man gjorde. En kort sagt kanon show med riktigt bra information. När han väl tackade för sig och alla började applådera, fick han tårar i ögonen som han försökte blinka bort. Man hade bara velat gå fram och krama honom och säga "fan va starkt jobbat!"

Han avslutade med att säga att vara vuxen innebär att "Man kan göra ett val och sen stå för konsekvenserna". 
Han är bra, Schyffert. Mycket bättre än jag trodde och han har verkligen fötterna på jorden! Ett riktigt proffs. 

imgres.jpg  


Flightplane, no frightplane!

Yeey, Carro hade också lyssnat på Trolle när hon var liten. Det gjorde mig lite varm i hjärtat att höra att det inte bara är jag som vuxit upp med Trolle ;)

På tal om inget alls måste jag berätta att jag är just nu inne i en period då jag drömmer riktigt mycket, allt från korta skumma drömmar till långa jobbiga drömmar utan sammanhang. För det mesta handlar det om att jag på något sätt ska flyga, sitter i ett plan eller ska landa i ett flygplan. Läskigt. Undra om det är mitt undermedvetna som vill få mig att komma över min flygrädsla genom drömmar (haha) eller om jag helt enkelt har massor med flygplan i tankarna just nu.

Faktiskt kan det vara båda två eftersom jag faktiskt sakta men säkert börjar inse att det inte alls är farligt att flyga plus att jag just nu har tre (eller ja sex blir det ju tur och retur) flygplansturer på hjärnan. Men det klarar jag lätt. Hoppas jag i alla fall ;) Egentligen är det ju bara uppgången som är värst, och såklart gör jag det till mycket värre än vad det är. Dumt gjort, det får jag ändra på. 

Ingen som har några små råd eller tips till flygrädsla?
Det är ju lika bra att ladda upp med tips så blir man ännu säkrare när man väl ska upp i luften. 
Jag kan flyga, jag är inte rädd... ;) Snart kommer det att vara sant. Jag är inte flygrädd.


 


Oh, this counts...

Okej, jag måste nog erkänna att det antagligen bara var jag som verkligen tyckte att det var superfräckt att jag hittade Trolle på Youtube. ;)

Idag har jag: 
- 6 dagar kvar i skolan
- 7 dagar kvar till tränings lägret i Ungern 
- 24 dagar kvar till studenten
- 85 dagar kvar till min flytt tvärs över Atlanten 

Snacka om att tiden kommer gå fort fram. Jiiises. 
Mailboxen samlas med tips och ideer inför flytten från personer som redan tagit steget och flyttat in i doormsen på Campus UM. Spänning. 


Bruse

Spola fram till 5.57 så kommer den låt jag haft på hjärnan så länge nu. :) 



Trollena Bruse - Älskade lilla Trolle. :) 

Vintage. ;)

Jag har haft en liten truddelutt av en gammal, gammal låt i huvudet under två dagar nu så idag tänkte jag kolla upp om jag hittade låten på Youtube. Jag sökte på "bandet" som kantrade hela min uppväxt med kasettband, klistermärken, gummimärken och böcker och jag hittade otroligt nog det! 

Helt sjukt att jag fortfarande kan låtarna jag trycker upp på youtube eftersom det var ca 15 år sedan jag hörde se sist! Så jäkla ballt!

Yes, här kommer några smakprov av härliga Trolles Trafikskola som ständigt var på i såväl bil som i min egen kassettspelare hemma i rummet på Ängslyckan.


 

Haha!! Så underbart att höra det nu efter så många år!

Har man dåligt självförtroende ska man lyssna på denna, haha, Trolle är ju verkligen självgod. :) 

/div>



 
/div>


Denna kan jag verkligen rekommendera att lyssna på bara för att den är så sjukt kul. Eller ja, sjukt kul kanske är att ta i, men liiite roligt är det allt. :)




Visst är ljudeffekterna härliga? :D





Egentligen ingenting

Wopa, Facebookare för hela slanten har jag blivit. 
Eller ja, lite i alla fall. Känns bra nu när man kan hålla kontakt med folk från andra sidan jorden. Very funny. 

Nyss kom Maria förbi och hade med sig två av mina bästa vänner: Ben och Jerry. 
Riktigt gott och trevligt tillsammans med snack och annat skoj. 
Vad är det egentligen som gör den glassen så himlarns god? 

Idag hade jag förresten ett av mina tre sista prov samtidigt som jag sköt upp pluggningen till Naturkunskapen ännu en dag. Inte bra att göra så för länge. Imorgon får jag bokstavligen ta mig i kragen. 

En sak till måste jag nämna innan sovtajm: 
Fick chockbehandling av morsan igår för mina inflammerade armar och snacka om att det hjälpte. 
Ska ta på mig hundögonen och se om hon inte har somnat så jag kanske kan få hjälp idag igen. :) 

Night. 



-Hörrö Kroppen, det går ju bra nu!

Gud vad mycket man hinner med när man är effektiv. 
Tror jag får ta lärdom av min egen dag och vara mer effektiv varje dag. :)

Just nu sitter jag och beundrar båda mina axlar som faktiskt har fått sig en varsin släng av olika inflammationer, bra. Den ena ser mycket skummare ut än vanligt efter ett besök hos Naprapaten för ca 30 minuter sen, ajaj. Även min vänstra armbåge är aningen svullnad med inbyggd inflammation i biceps senan. A-a, det är hårt att byta teknik ;)

Och om inte det skulle vara nog har jag gjort om laserbehandlingen igen. Just nu är det laserbehandlade området alldeles mjukt, rött och tjockt det med. Kort sagt har vissa delar på min kropp det ganska jobbigt just nu, ;) Är det såna varningstecken man ska lyssna på när kroppen behöver vila? haha. Synd bara att de ska komma just precis när allt rullar på och simningen går kanon. Det är inte precis då man känner att man varken vill eller har tid för att vila. 

Nepp nu ska jag sätta mig med Naturkunskap och plugga Genlära samtidigt som jag smuttar på min Brämhults smoothie som enligt kostföreläsaren igår skulle vara kanon. :) 

  

Inatt hade jag en hemsk dröm...



... jag kom till skolan, alla andra var vitklädda med vita mössor, jag hade jeans och svart tröja. 
Jag hade missat min student. 


(vad är det de säger, om man berättar drömmarna går de inte i uppfyllelse va? ;)  ) 

Tickin' clock

Gud vad roligt! 
Möttes precis av tre kommentarer på mitt förra inlägg vilket gav mig en liten inblick i vad vanliga ( ;) ) människor gör utan all träning. Sånt är riktigt kul eftersom jag verkligen inte kan se mig själv i en annan vardag än den med ca 4 timmars träning, 4 timmars skola, plugg, mat och sova. 
Jag vet lixom inte vad jag hade varit för människa om jag inte tränat. Hade jag varit en tekniknörd som hade svar på allt som hade med telefoner och datorer att göra? Hade jag haft kanonbetyg efter plugg på både helger och kvällar eller hade jag varit en partyprisse som var ute natten lång? Hade jag gått ut skolan och kanske flyttat till en annan stad? Hade jag rest eller jobbat och vilka vänner hade jag haft? 

Jag tycker det är kul att fundera på livet och hur det skulle kunnat bli annorlunda om man valt andra vägar tidigare i livet, och självklart får det mig då att fundera på vad mina val som jag gör nu kommer leda till. :) 

Idag fick jag ett facebook meddelande av en tjej som heter Sagette som går på University of Miami. Hon började med att skriva och fråga om jag var Sofia från Sverige som skulle börja hos dem till hösten och när jag svarade att det var jag, fick jag tio minuter senare ett långt mail där hon berättade vem hon var, vad hon gjorde och att hon fanns för mig om jag ville fråga något. Allt känns så himla verkligt nu och det känns som om poletten sakta med säkert börjar falla ner nu... jag ska verkligen åka. Folk väntar på mig där och jag kommer åka ifrån alla här. 

Igår hade jag ett litet psykbryt när alla tankar gick runt skolan, Miami, betygen, simningen, min just nu inflammerade arm, studenten, persen.. ja allt. Det kändes som om min hjärna verkligen då på allvar fattade att jag verkligen ska åka. Min dröm är inte längre än dröm utan en verklighet och jag håller just nu på att stålsätta mig för min resa. Det ska bli skitkul! Men trots det kommer jag självklart sakna alla här. Vilka kommer jag fortsätta ha kontakt med? Hur klarar jag de tre första kritiska månaderna? Kommer folk tycka att jag är en skum svensk i Miami? 

Förhoppningsvis kommer jag titta tillbaka på detta inlägget och skratta om ett år. Jag kommer förhoppningsvis ha några svar att ge mig själv då, men fram tills dess är det enda man kan göra att använda fantasin. :) 

Snart är det dags. 

question...



Jag bara undrar.... vad gör alla människor för nyttigt de timmar jag vanligtvis ligger och plaskar? 

Helgens race

Äe... precis när jag publicerade det förra inlägget insåg jag själv hur tråkigt det var :D
Därför kan jag bjuda på en uppdatering om helgen istället eftersom jag är så sjukt glad över de som hände då.:) 

Rosenlunds sprint i Jönköping i helgen hade minst sagt mycket att ge. 
Jag åkte dit med blandade förhoppningar om att lyckas hålla tekniken i två-tre armtag på 50m bröstsim eftersom jag nyss ändrat till ännu en ny teknik. 
Jag åkte hem med personligt rekord, dubbla tävlingsrekord, klubbrekord, (bye bye Emma Igelström! Snart försvinner du från HS rekord sida!) guld samt en kanontid på 32.82 vilket tog mig in på en 12:e plats på Sveriges bästa tider genom tiderna på 50 bröstsim. Man tackar, man tackar! :D

Ibland kan jag ha ett otroligt hemskt humör, det medger jag, och ibland kan man bara inte kontrollera det. En person som hjälp mig otroligt mycket genom åren får ibland smaka på mitt humör och jag mår så otroligt dåligt efter. Dock vet både jag och han att min stubin snabbt byggs upp igen och långsint tror jag nog inte jag kan kalla mig. Jag hyser stor förundran och oändligt många tack till min tränare Stene. Snacka om att man kommer glömma hans kloka ord och påhittiga träningspass i staterna. Han har hjälp mig så otroligt mycket med allt under alla dessa år jag haft honom som tränare vilket jag är otroligt glad över. Men precis som allt annat är det klart dags att gå vidare, move on så att säga. 

Nä. Helgen var kanon. Tiderna var kanon. Tränaren var kanon. Sofia var kanon. :) 

Dagboksinlägg, jajamensan.

Idag har det varit en grymt blandad dag. 

Start med försovning men trots det hann jag ändå till första lektionen vilket för mig är ett under. Det följdes av att vi Äntligen fick hämta ut våra studentmössor (!!!) som vi (läs jag) har längtat så troligt mycket efter. Dock fick vi veta att det var fel på mössorna och att de var reklamerade och att vi inte får våra riktiga mössor förens samma vecka som studenten. Låter säkert, ellerhur? Jag passade också på att önska om en mindre storlek eftersom jag antagligen haft uppblåst huvud dagen jag testade ut min mössa eller något. jaja, huvudsaken är att vi får dem. 

Skoldagen följdes av träning som bara fick min arm att verka ännu mer, och sen var det ner till stan för laserbehandling. Efter en kvarts väntan (20 minuter förra gången) fick jag nog och gick ner och sa att jag inte hade tid att vänta och beställde en ny tid imorgon klockan ett istället. Hoppas nu att hon är i tid imorgon. 

När jag försvunnit från lasermottagningen var det spring med språng till Gröningen för att vaccinera mig mot Hepatit B. Det var nu min andra spruta och jag kan meddela att den gjorde satan mycket ondare än den första. ;) Och ja, nu är jag hemma och skriver ut studentinbjudningskort samtidigt som jag kladdar på en inlämning till Idrotten i samhället. Det är mycket nu. :) 

Haha jajamen, det var nog min dag i dagboksformat. 
Snacka om blandade känslor med allt från glädje till frustration, haha men så kan det va ibland. 

Var är min självdiciplin?


På träningarna brukar jag hitta den, men så fort jag kommer hem och sätter mig för att göra läxor eller arbeten försvinner den alltid. Precis som nu. Jag har letat och letat men inte hittat den. Var är min självdiciplin? 

Clothes on a wednesday?

 

Det finns så mycket fint i affärerna nu att det är svårt att hålla i plånboken ordentligt. Lite har jag i alla fall hunnit köpa, men såklart hänger mammas ord fortfarande kvar i huvudet: "Tänk nu på att de antagligen inte har samma kläder i USA som de har här. Tänk på att du kanske borde kunna använda kläderna där med."  Jaaa, morsan. det är rätt. Men lite nya sommarkläder måste man väl i alla fall få unna sig? (A).

  

 

Jag vill ha riktig sommar. :)

 

 


just a thought


Jag trodde jag var säker, att allt var prima ballerina. 
Jag har funderat flera gånger på att dra mig ur, på att släppa. 
Har jag gjort rätt? 
Kanske är det det här som kallas "kalla fötter"... 

Kändis i Australien?

Ojsan hoppsan!
Jag har varit så upptagen med 1000 saker att jag glömt skriva grattis till mitt körkort som fyllde 2 år den 25 april. 
Men bättre sent än aldrig, grattis grattis körkortet! Äntligen slipper man ha prövatiden hängande över sig. :)

2 roliga och ovanliga saker hände mig idag: 
1. Jag fick deklarera och insåg till min stora förvåning att jag betalat in alldeles för mycket skatt vilket betyder att jag kommer få tillbaka några tusenlappar på mitt konto! Man tackar, man tackar! :D

2. Innan eftermiddags träningen kom Keso fram till mig, klappade mig på axeln och log. 
- Tjena Såfia! 
- Tja, tja Keso. Allt bra? 
- Jajamensan! Och ännu bättre blir det ju när man känner en världskändis, sa han och log. 
Jag fattade ingenting och Stene bara skrattade och vände sig till Keso
- Haha, hon vet inget än. Jag ska gå in och visa henne nu. 
Så jag gick med Stene till hans kontor och han öppnade följande internet sida http://simforbundet.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=1126295 (som jag tyvärr inte kunde klistra in som länk.) 

A, klart var det roligt att läsa om sig där och att Jonty hade använt min knäböjdvideo på en föreläsning inför alla Australiens coacher, men världskändis var väl lite att ta i Keso, haha. Men självklart. Jag är glad och det var superkul, så lite får jag allt skryta ;)



Det saknas bilder i bloggen.

Tänkte skriva lite imorse när jag steg upp... men ångrade mig snabbt. Kan istället kortfatta min dag såhär:

* Upp kl 04.00 för städning på stan kl 5. 
* hem och sova. 
* skola och dubbel träning. 
* HIF från hemmasoffan där jag sedan somnade innan jag snabbt fick skriva ihop ett föredrag jag ska hålla imorgon. 

Behöver jag säga att jag är megatrött? Njeee.

Jag gör som jag brukar och går från en sak till en annan. 
Idag var det slut på sommarvärmen och naturen fick istället ett efterlängtat regn. Phu. Hoppas bara inte att det var all sol vi fick... jag är solfanatiker och ser gärna solen som första dagstecken på morgonen. 

Andra news är att min lilla lillebror hunnit fylla 18. Han är därmed myndig och får göra som han vill. 
Han tog det bokstavligt och firade 18 årsdagen med att bada i fontänen i stadsparken och festa vilt. Grattis bror. 

Det är nu bara en vecka kvar till vi får hämta ut våra studentmössor (!!!!!) och jag är inte alls glad över det. Hoppas ironin lyser igenom. ;)

Och nu ska jag ta och sova fett gott så jag vaknar fett pigg imorgon bitti! :D

Valleborge.

What a day! What a week! What a... everything!

Solen steker och det är värmerekord igen! Det är inte varit såhär varmt denna tiden på året sedan 1901 fic jah berättat för mig av min köra vän Kim. Helt otroligt! Hoppas bara att vi har lite värme kvar att ha under de närmsta två månaderna också ;)

Nu är det Valborg och även i år hittar man HS simmare i stånden på Valborgs tivolit som kommer hit varje år. Axels tivoli för att vara exakt. Det är en tradition. Alla vänner, nära och bekanta äter tillsammans och firar valborg med brasa och hela köret samtidigt som vi simmare står och tar betalt av fulla ungdomar och läskiga gubbar på tivolit i stan. Att HS tjänar på det är ett faktum, vi simmare får en bonuskupong á 100 poäng och en fikabiljett (= en korv eller 50g hamburgare med en MER) för 3 timmar. Men det gör egentligen inget för det är nästan kult att stå där nere nu. :) Ännu bättre blir det av alla minnen man får från tidigare år men som grädde på moset från ett underbart SMS som roligt nog grundar sig i just valborgsmarknaden. :)

Tänk så kul det är med minnen. 
Nu ska jag ut i solen igen och riktigt njuta av allt.  
Sommaren är den absolut bästa tiden på året och jag bara längtar till skolan äntligen ska sluta så an kan se fram emot varma kvällar med grillning och mys. Det är livet när det är som bäst. 

RSS 2.0