En dag i sänder

Den här veckan har varit minst sagt hektisk, men äntligen äntligen börjar den gå mot sitt slut.
Det är så otroligt konstigt att det är november snart. Jag känner fortfarande att jag är fast i Augusti och bara väntar på att tiden ska gå. trots det rinner veckorna förbi i en sån otrolig fart att jag inte ens hinner med själv. Hur blev det November egentligen?
I helgen är det dags för Halloween...gosh haha. Här är det ju värsta grejen och alla affärer skyltar med kläder, kostymer, pynt och ja gud...jag vet inte allt. Här i Coconut Grove är det tydigen en årlig gatufest som tydligen alla går på. Vet inte riktigt vad de menar med alla, antar att de alla är en väldigt stor skara av människor från Campus plus halva Miami. Det är i alla fall så jag fått förklarat för mig. Det ska bli spännande att se hur Halloween firas här, riktigt roligt! Dock har jag än så länge inte hunnit hitta någon kostym... har helt enkelt inte funnits tid till det. Får kolla snabbt imogron om jag har någon minut över. :)
Nästa vecka ser det otroligt mycket lungare ut för mig (än så länge i alla fall) så förhoppnigsvis kan jag klämma in skypesamtal samt hotmais / blogginlägg / foto uppdatering. Gud..det har varit riktigt dåligt med det på sista tiden, det erkänner jag själv. Skäms nästan över hur min blogg lyser tom på bilder. Det får vi ta och ändra på!
Nu ska jag ner och hämtatvätten, se om jag har ork att fixa med träningsdagboken som verkligen inte har många pass i sig måste jag erkänna och sedan knocka mig själv så jag får lite sömn innan morgondagens 7.30 styrkapass. (YEEEEEEA, sovmorgon!)
Godnatt gott folk!

In Bibblan.

Haha sitter i biblioteket nu och råååpluggar. sånt får man göra ibland. :)
Hur som helst behövde jag ett break så jag letade upp en travelers guide för folk som vill åka till Sverige, riktigt rolig läsning. Verkligen kul hur de ser på svenskarna haha.
Kan skriva av en kort text med överskriften Culinary traditions:
"People are rediscovering old Swedish dishes and there has been something of a revival in husmanskost ("home-cooking"). Few however, have time to prepare these at home on a daily basis, so childhood favorites as kalops (a slow-cooked meat stew), köttbullar (meatballs) and freshly cleaned and fried herring fillets are now often enjoyed in restaurants.
Swedes drinks a lot of coffee, and at work the fika paus (coffee break) is strictly observed. In fact, fika is something everybody does, as proven by the large number of cafés even in small towns. To accompany coffee there is a great variety of bullar (buns), cakes and iscuits. Home-made sponge cake layered with lots of whipped cream and strawberries is a summer favorite, especially on birthdays."


Tyckte det var lite roligt att läsa bara. Får uppfattningen om att vi verkligen är kaffeälskande fikomaner som inte har tid att laga riktig mat utan går ut och äter dagarna långa, haha. Då är det ju inte så konstigt att folket här tycker det är konstigt att jag inte dricker kaffe. :P

I'm loving it!

Tjolahopp!
Christel: jajamensan allt är hur bra som helst! ååh, ja jag längtar tills ni kommer hit ner så man får krama om alla igen haha, det var ju så länge sen nu :D hoppas ni har det bra hemma också, frys lite för mig med är ni snälla ;)
attans..idag skulle jag gå och ta svininfluensa vaccinet men icke sa nicke, det måste man anmäla sig för att göra så det får jag väl ta och göra då när jag får en minut över nästa gång. då ska jag tänka på svininfluensan och skriva upp mig! Yep! :)
Igår fick jag ett kort av morsan på posten, himlarns kul med post! Självklart är email också roligt, men det är något speciellt med brev och kort och sånt som det tar lite mer än 2 sekunder att få. Det känns lite gammeldags-roligt när man går och kikar in i det 5*10 cm stora brevboxfacket och märker att det faktiskt ligger ett litet brev addreserat till mig. :) då blir man lite glad och självklart ler man när man tar fram nykeln och öppnar faket. :D
Så därför damer och herrar tänker jag lägga upp min adress så om ni har tråkigt och tänker på mig, skicka iväg ett brev vettja :D
Sofia Johansson
Mailbox # 564
#407 Person Residental College
5185 Ponce De Leon Blvd
Coral Gables, FL 33146
USA
Där har ni den! Jagh erkänner att det var lite fräckt gjort, men jag kunde inte låta bli ;)
ha det bra alla svenskar! nu ska jag ut och röja en snabbis i korridoren, vända upp och ner på alltihopa och snacka lite skit innan jag tuppar av i sängen. :) Låter bra va? Livet i doormet är inte så dåligt som man tror trots allt!

Behöver jag nämna att jag är otroligt trött?

Jag har ju helt glömt bort att skriva att vi ändrat schema för några veckor sedan. Nu är det baj och adjöss med spinningen och dubbla simpass varje dag istället. Love it. :)
Nu i helgen varnade de ju oss för att det kanske skulle komma en kallfront hit till Maimi och mycket riktigt gjorde det det. Skönt tycker jag, iskallt tycker Miami borna haha. Jag kunde i alla fall ha på mig jeans till skolan vilket jag faktiskt längtat lite efter. :) Pluuus: man märker att kallt väder inte är speciellt vanligt här eftersom polen vi simmar i tydligen är beroende av vädret...med andra ord: den är iskall nu. på både gott och ont såklart. :)
Annat nytt är att vi ska ha recruter i helgen. Coachena har satt upp mig som ledare för en av dem (ingen aning om varför) vilket betyder att hon ska få sova i min säng (jag får sova på luftmadrass) samt att jag ska ta hand om henne hela helgen. Yes, tack. haha. det ska bli kul, men ingen aning om hur jag ska få ihop tiden med all läxa. men äh, det löser sig. :)
nu ska jag äntligen sova och få sammanlagt 8,5 timmars sömn på två nätter...wopa. :D

Yiihhaa.

Yes, en tele rikare, 400 dollar fattigare.
det sved, men det är ju som man säger: en gång Iphone, alltid iPhone. :)
längre inlägg förhoppningsvis imorgon då jag inte har ett Midterm i Sociologi att oroa mig för. :)
Hörs o ses, bamsekram!

Stulen tele...

För allas info är jag telefån-lös just nu...
ska försöka fixa det problemet imorgon, men tills dess är det väldans svårt att nå mig. :/
ha re fint! :)
Jingan: haha nej, jag skrev kinerser OCH plugghästar ;) inte = , haha :D

Fredag.

Cyklade nyss från Study Hall där jag suttit i fyra timmar och pluggat, helt ensam. Ingen annan i hela byggnaden förrutom städarna och en lärare. Hela campus är helt dött och orsaken till det är att det är Fall Break just nu. Inte mycket till break dock...vi får fredag, lördag och söndag ledigt (yeeey, de lägger lovet över helgen som inte vanligtvis är fri från skola redan, generöst va? ;) ). Så nästan alla campusinvånare har åkt hem till sitt. De få personer man ser är antingen arbetare, athleter, kineser (eller andra internationella studenter som har alldeles för långt att åka hem, men kineserna är överlägset flest faktiskt.) eller plugghästar. YES :D

Två saker till innan jag somnar:

Visst ja: jag glömde säga att vi har sovmorgon imorgon!!! yiiihaaa! Träningen börjar inte förens 7.00, soft ellerhur? haha. Jag tror jag håller på att bli skadad av alla tidiga mornar. Plus att jag idag stinker klor och har otroliga glasögon märken, yeeees! Hot? Not. Äh sånt är livet när man simmar, det är smällar man får ta helt enkelt! :)
oj, jag märkte att jag nyss satt och diskuterade med mig själv (okej, tänk-diskuterade i huvudet) på engelska. wopa. Det är nog ett bra tecken tror jag. :)

Baseboll problem?

Igår fick vi ett mail av vår tränare:
"You can come by my office and pic up your parka today!!! Its going to be a bit cooler this weekend so you might need them..."
Hum, undra hur kall den fronten kommer vara. Det kanske bara är 29 grader när vi går till träningen 05.00 imorgon...det vore ju alldeles för hemskt. japp, jag kommer definitivt behöva min parkas då.
Men snygg var den så jag klagar inte :D
Nu har jag spenderat tre dagar i Annikas hus. Hon är en junior här på UM och simmar i samma team. Hon är supertrevlig, från Estland och jag älskar hennes hus. Nästa år ska jag verkligen flytta utanför doormen. Snacka om freedom! Om jag skaffar en hyrbil blir friheten bara ännu bättre, nästan som hemma. :) Lyyyx! Jag längtar redan . :)
Oj, nu får jag det att låta som om doormen är jättehemska, det var inte meningen. De är bara lite hemska. (haha) Nej, de funkar faktiskt bra. Det finns alltid någon att snacka med, man är aldrig ensam och vill man någon något är det bara att knacka på typ 2 meter från din egen dörr. Vår våning är supertrevliga också och vi har alltid kul i hallen utanför rummen. Jag har nog tur som hamnade på våning fyra. :)
Igår hade vi en liten incident dock som jag tyvärr missade: Baseboll killarna i rummet bredvid oss är som jag skaert nämnt tidigare, ganska galna. I måndags sköt de raketer i hallen och det blev ett jäva liv om vem som skjutit. Vår RA (residential assistent) blev förbannad och brandlarmet gick igång ett par gånger. Men igår ick RAn nog. Ännu fler raketer sköts och de var fulla som svin. Så RA kallade på polisen som kom och gjorde rumsrannaskan i deras rum, beslagtog deras alkohol, deras ljus och alla deras raketer. De blev avstängda från spelande och nåhgra blev hemskickade för resten av veckan. haha så jajamensa, vi har det ganska händelserikt i vår del av våning fyra. :) Men kul är det. :D
Nu ska jag sova hos Annika igen. Och det bästa av allt: om jag skaffar hus nästa år kan jag lätt ta emot gärster hemmifrån, bra va? :D
Godnatt!

Hemma

Satt och funderade pa hur konstigt det kandes att anlanda till Miami airport i lordags och tanka "Hemma igen!"


My weekend

Så, nu har vi haft vår första tävling! Snacka om nice!
Vi anlände till Atlanta, Georgia och till min förvåning var det väldigt likt Sverige! Gräset var inte lika tjock som i Miami, det var svalare, vi var inte omringade av knall vita 30-våningshus, det fanns träd med vanliga blad (inte bara palmer) och...det fanns moln på himmlen! Fantastiskt va? :D
Jag simmade 50 br i laget, 100 br och 200 br. Kan väl säga att jag är okej nöjd men jag förväntar mig mycket bättre tider om någon månad då jag förhoppningsvis lärt mig vart väggen finns i bassängen. Kände mig galet vilsen när det kom till att väda. Dock var tävlingen otroligt rolig och det var ju huvudsaken. Man lär känna alla så mycket bättre när man reser tillsammans, vilket är hur bra som helst. Vi freshmens parades in i rum med en äldre simmare, jag med en rolig tjej som heter Deidre (uttalas Didra).
När vi äntligen kom hem lördag kväll var det dags för Diedres 21 års fest med temat 80's. Som vanligt är husfesterna galna, men kul hade vi. Tyvärr var nog alla ganska trötta efter en hel dags tävlande slash resande så vi drog tillbaka till doormen ganska snabbt och deckade på studs. Dock blev jag väckt av en skrattandes Christine som kom hoppandes in i min säng någon timma senare. Men det är väl sånt man får ta när man bor tillsammans antar jag, haha. Hon är så go.
Som sagt, bilder kommer upp på facebook. Lägger in bilder till bloggen så fort jag har tid. :)
Goodnight people!

Livet från andra sidan. :)

Tjolahopp igen!
Ja det är verkligen inte ofta man får ett avtramp av mig här inte. Jag vet...det är kasst men jag kan inte hjälpa det.
Har så otroligt mycket i plugget just nu att jag håller på att drunka i både skolarbete och i poolen haha. Nej skämt å sido. Men jag fick faktiskt skrammande dåligt på mitt teater prov här om dagen, samt ett A+ på min engelska uppsats...så det är en väldig skillnad i kurserna här kan man lätt säga.
hur som helst:
Highlights:
* Nu i helgen ska vi åka på vår första tävling!! aaaaaahhh, det är så spännande. Vi ska till Georgia Tech och såklart vinna. Jag har sagt det innan men jag säger det igen, teamkänslan är otrolig! Det är så kul och så spännande och nästan varje helg gör vi något kul tillsammans för att komma bort från skola och träning. Det är alltid skönt. Skolan är minst sagt overwhelming just nu...:)
* Har fått frågor om våra Newbies uppdrag och Yes box, allt är avklarat! Bilder ska komma på facebook (tror inte jag har tid att lägga upp här pga att internet är så otroligt långsamt och bloggen endast lägger upp en bild i taget.) om man inte minns fel så håll ut. :)
* Var på min första football game förra helgen. Jäääääääklar. tycker man att det är mycket folk på Olympia stadion i HBG när HIF spelar hemma match ska man inte ens jämföra när UM spelar hemma match i Dolphine Stadium här i Miami. Oh my gosh... runt 75000 personer som var heeelt galna vad gäller fotboll. Men kul hade vi, som bara den. :) Det var verkligen en bra första match, speciellt eftersom UM vann haha.
* vi har ändrat vårt träningschema och kommer nu inte längre ha spinning utan istället simning var för och eftermiddag samt pilates 2 gånger i veckan och styrka två gånger. Jag ska dock byta till styrka tre dagr i veckan så får se hur mitt schema kommer se ut efter det... Onsdagar kommer bli återhämtningsdag då man får välja för eller eftermiddag (YES) imorgon kommer jag lätt välja eftermiddag eftersom min första klass är inställt så jag kan sova till 9 :D såååå glad haha.
* Har kommit på att jag verkligen måste köpa fler shorts. Det och linne är det enda man kan gå klädd i här och jag är så himla trött på de shorts jag har. Gosh...måste verkligen ut och shoppa så fort jag får tid. Förhoppningsvis blir det på söndag då vi kommit hem från tävlingen. :)
Shit...det går så lång tid mellan inläggen att jag skäms för jag glömmer typ allt jag vill skriva här.
Jag har det bra i alla fall, haha, tror att det är huvudsaken. Just nu känns det som om det här var ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv än så länge och jag är så glad för alla som pushade på mig och verkligen trodde på mig. :) Jag är så glad att vara här.
sååå, det var mitt break för denna gång. Några svarade mail (äntligen) och ett blogginlägg (äntligen!!) nu ska jag tillbaka till TAL och mattestudier...har två prov de kommande två dagarna och klarade av ett idag. Yes, victory haha.
Så vi hörs förhopninsgsvis snartare än förra gången. :)
puss o kram!

RSS 2.0