Min bästa dåliga dag

Idag var det ingen bra dag. Eller?
Fick bilen att bli paj, ont i käften av två (!!) visdomständer, lätt hjärnskakning på "gymmet", tråkiga lektioner, ingen simträning, massa läxor och annat knas med missförstånd. 
Ahhags@hsj!!ahsgs! 
Så, då var det sagt. Nu kan jag slappna av och luta mig tillbaka. :)

Visst är det sjukt irriterande hur vissa dagar bara verkar vända sig mot en? Allt gå fel, grej efter grej, efter händelse efter allt. Och det bara fortsätter. Tillslut sitter man och skrattar åt allting och bara tycker att dagen är allmänt skumm och det är precis det den är. 
Jonas säger alltid till mig att jag inte ska koppla samman händelser med olika ursprung. 
(vilket jag annars kan ha en tendens till att göra.)
 Alltså: 
Att jag får tre röda ljus efter varandra när jag har bråttom ner till stan hänger inte ihop med att min visdomstand råkar växa ut just nu eller att jag klantar mig på styrkan. Det hänger inte heller ihop med den äckliga maten som serverades i skolan eller att jag försov mig imorse. (Nu hittar jag på de flesta händelserna för att kunna förklara mer konkret.) Kort sagt handlar det bara om att dessa grejerna råkar hända på samma dag. De har absolut ingen som helst koppling till varandra och det gör inte min dag till en sämre dag. Möjligtvis till en svårare, men inte till en sämre. 

Detta är supersvårt att komma ihåg när man är alldeles från vettet arg på den gamla kärringen som går i slow-motion över övergångsstället vilket resulterar i att man blir försenad till skolan eller att cykeln hade punktering just idag! Just idag, på min otursdag, hade den fått punktering! aah, snacka om smart cykel som kunde lista ut det! ;)

Nä, skämt och sido. Ibland händer dåliga saker i följd utan anledning och utan förklaring. Då får man försöka komma ihåg att skratta åt det och bara låta det gå förbi. Megasvårt men superbra när man väl kan det. 
Snacka om att jag ska träna på att ha dåliga dagar i framtiden :P

Home sweet home.

Okej, måste rätta mig enligt Rickard Vagerstam och säga att min tandborste inte var parfymerad, den vad smaksatt ;)

Vi flög ju hem tidigare och för att vara mig gick det väldigt bra. Dock var jag supernervös innan som alltid, men så fort man kommit upp i luften och slutat stiga så försvinner oron ( I alla fall lite) och så fort man är på väg ner igen blir jag arg på mig själv för att jag var nervös för något så fjantigt som inte alls var farligt. Skumt det där. :P
Får försöka påminna mig om hur bra det gick denna gången nästa gång jag ska flyga så jag vet att det är no problemas. :D

Nu: Maaat! (grillat! godast!)
Sen: Andreas! 
Senare: Plugg......kanske. 

La grande finale.

Jag glömde två saker när vi flög från Ängelholm. Det ena var HS tröja och det andra var tandborste. 
Efter att ha svettats i min tjocktröja i två pass fick jag äntligen låna en XL-tröja av Jonte, man tackar! Då var det bara tandborsten kvar som fattades så efter passet gick jag till gallerian här intill hotellet tillsammans med Amanda och letade upp ett ICA. Prima ballerina vi hittade ett och jag fick äntligen lukta gott i munnen. 

Men det är något speciellt med den tandborsten jag köpte. 
När jag öppnade förpackningen och lät tandborsten ligga på skrivbordet ett tag började det lukta godis/mint i rummet. Skummt tänkte jag och trodde det kom utifrån. Dock visade det sig att tandborsten var parfymerad (!?) och att det var den som luktade. 
Walle trodde att de kommit på ett nytt knep så man slapp använda tandkräm... jag vet inte, men lite överdrift är det väl när man börjar parfymera tandborstarna? :D

Nu kommer snart taxin som ska ta oss till morgonens finaler. (Lite lyx får man allt ha sista dan efter att ha gått tur och retur hotellet-simhallen varje gång vi skulle dit och hem. Vilket är en bensträckare på ungefär 20 minuter. I och för sig klagar jag verkligen inte eftersom man kunnat gå i shorts och linne varje gång.) Nice. 50 bröst står på mitt schema. Sen är det flyg hem igen och halva dagen kommer man kunna tillbringa i HBG eftersom flyget går redan vid ett. :) 

Tjolahopp!

GP

Gp i Uppsala
Helt annorlunda upplägg än vad man är van vid med finaler på morgonen och försök på eftermiddagen. 
Kul och annorlunda. 
Boende i eget rum, även det annorlunda men kul :D

så nu är det dags för försök på 50 brassa och 50 fjassa, haha. 

Tjolahopp!

Morgonrutinerna

DaZY är fortfarande på servce vilket betyder att jag fick byta tillbaka till Mercan igår. Yeeey, klackarna i taket! :D Så nu crusar jag till skolan och lever allmänt tipp topp. 

By the way, hur pratar man med människor som har totalt tomt innanför pannbenet? 
Vad säger man, vad gör man? 
Vanligtvis kan man undvika sånna människor, men när de bor under samma tak som man själv blir det lite svårare. Nyss fick jag tillexempel en utskällning för att jag duschade på morgonen....när han verkligen behövde gå in och hämta morsans hårtork. Jag fick förklarad hur korkar jag var som duschade just DÅ i en väldigt hög ljudnivå. Jag kan tillägga att tiden för mitt duschande just DÅ berodde inte på annat än av för tidigt väckt av samma person som åt frukost väldigt högt. 

Hum... tänkte en stund innan jag blev arg, men kom verkligen inte på hur det hela skulle kunna vara mitt fel... När man inte ens använder samma badrum att duscha i ska det väl inte vara några problem? 

Shise... 


Idiotförklarad?

Såhär kände jag mig när jag fick min dator. Och jag jag ska installera, och göra något nytt....
Det är verkligen tur att man har vänner och pojkvän som kan förklara det hela för mig ;)




Merca mot...lådbil. Känns som ett nederlag farsan ;)

Idag fick jag ännu ett bevis på att jag inte ska läsa andras bloggar. 
Kom hem vid tolv och hade planerat att lägga mig ute och sola en stund tillsammans med min bok (hör och häpna, jag läser! " The truth about forever" heter den och jag kan faktiskt varmt rekommendera den. :) ) Men istället satte jag mig vid datorn för att kolla min mail... och en blogg. Sen blev det en blogg till, och en till och en till... och helt plötsligt var klockan två och jag var tvungen att köra iväg till träningen. 
Ush Fia... du ska inte läsa andras bloggar har vi ju sagt! Du fastnar så lätt. :)

På tal om att köra till träningen: 
Var nere och lämnade in min bil på service hos Kinesen idag och som vanligt förstod jag ungefär 3 ord i varje mening han sa. Som tur var hade jag min pappa tolken med ;) I alla fall... bilen läcker olja och till och med jag som har noll intresse för bilar förstår att det är fel. Så jag lämnade in den och skulle glad i hågen få köra Mercan hela veckan. Trodde jag ja. "Här är nyckeln" säger pappa och räcker fram en nykel jag aldrig sett förut samtidigt som han flinar lite fult. "Du ska få köra en röd Ferarri istället" fortsätter han när han ser min misstänksamma min och skrattar. Vi går till bilen och möts av världens högsta lådbil som lyser rött. 

Farsan hade tagit tillfället i akt och lämnat in Mercan på service samtidigt som vi lämnade in min bil eftersom vi ändå bygger nytt garage och har för få parkeringsplatser för våra bilar. Så nu kör jag runt i en stor lådbil a la Mormor-bil och känner mig som en kung på vägarna haha. Pappa ler brett när han ser mig. Han är glad så länge han slipper köra den, och det har jag full förståelse för, ;P

fyra minuter i elva: fredag kväll.



Bara för att jag måste få skryta liiiite:

Jag har världens bästa pojkvän. :)





svar till Emmy: Oh really? Det visste jag faktiskt inte. Ja, det är helskummt att det kan skilja så mycket. Fick höra att även Ängelholm har högre åldrar på sina mottagningar än vad HBG har. Hum... kanske är det så att barnmorskorna på UM i HBG vill bli av med alla ungdommar så snabbt som möjligt ;)  Men det är ju i så fall nästan bud på att söka sig till någon annan stad för att fortsätta få ut pillrena gratis. Gratis är godast som man säger, ellerhur? ;)

Nej jag är inte schizofren, bara kvinna.

Idag är det fredag vilket för mig denna veckan betydde: 
Matteprov, träning, jobb och slapp hemmakväll med plugg och myspys med päronen. 
Till alla er som just nu gör vid er för en vild utekväll säger jag "Kör hårt och lev livet on the dancefloor" och för er som slappar hemma framför datorn säger jag "njuuut och ta det lugnt." ;P

Idag var det som sagt jobb som stod på schemat mellan 12.30-18 och min uppgift idag var att arkivera. 
Jag brukar tycka att det är kul eftersom det är på tok mycket mer varierande än att föra in fakturor, så även idag, men när jag kom på mig själv, efter flera timmars arbete, att stå och snacka med mina nyvikta arkivlådor och pärmihopsättningar började jag faktiskt undra. "Har jag blivit helt tokig eller schizofren, eller har jag bara tråkigt?" Jag kom fram till att jag trots allt hade en blandning mellan tråkigt och kul och klarade mig därigenom från att diagnotisera en psykisk sjukdom åt mig själv. Bra där.

En sak till. Nu när man fyllt 20 märks det på alla möjliga sätt och vis, man blir så gammal att man tillexempel får handla på systemet och festa i hela världen... men man blir också så gammal att man inte längre är "junior" i SM-sammanhang eller att man får gå till UM (Ungdoms Mottagningen). Det sistnämnda problemet stötte jag på för ungefär en vecka sen då jag ringde för att boka tid för att beställa en utskrift av mina p-piller för fyra år. Men icke sa Nicke... jag är för gammal för att gå dit. Så istället fick jag vända mig till Barnmorskemottagningen Kvinnokliniken! What a step! Från Ungdomsmottagningen till Kvinnokliniken. Jahapp... nu är jag alltså officiellt kvinna då då.  Snacka om vuxenpoäng ;P

Nu ska jag ägna mig åt min "Att göra lista" och njuta av att inte stå i kön till Cardinal, Bakom eller Tivoli. :D
 

Den där sömnen...

Jag tror jag är inne i någon sorts sömstörnigs-period för tillfället.
I veckan som gått har jag sovit, men inte blivit utvilad. Har vaknat på mornarna och kännt att jag skulle behöva sova minst 6 timmar till för att känna mig pigg.
Igår natt vaknade jag klockan ett och trodde att klockan var sju. (Samma sak hände vid halv tre, kvart i sex och tjugo i sju.) Och inatt har jag jagats av hemska drömmar som man får tre huhndra i puls av när man vaknar.Ush, ush.

Det här med sömnen är annars väldigt skummt.
Man känner sig trött och gå och lägger sig. Sen somnar man och hamnar i någon sorts medvetslöshet där man drömmer, rör sig och vilar upp sig. Sen vipps vaknar man från medtevslösheten och förhoppningsvis är pigg.
Kan inte riktigt förklara vad det är jag tycker är så skummt, men hela grejen med att "somna"... det är faktiskt konstigt. (Sen är jag själv ju en sån person som inte tycker om att sova och hade hellre önskat att vi "laddade upp oss" med hjälp av batterier eller liknande ;) Visst hade det varit bra? Snacka om att man hade kunnat använda livets alla timmar på ett mycket mer effektivt sätt då! :D )

Schooltajm.

Monday.

Igår ägnade jag 2 timmar åt att leta studentklänning på nätet utan resultat. Idag ägnade jag 1,5 timmar med My på Väla och hittade en perfekt klänning! (Nu gäller det bara att hålla tummarna för att den finns i stan också!)

Det är både bra och dåligt när man redan i förväg vet vad man letar efter. 

Nu ska jag vara en riktig naturvetare och plugga derivata, synapser, hjärnhalvor och autonoma nervsystem... någon som vill byta?

En av mina 20 påskhelger

Dålig uppdatering kan bero på: 
* bra väder
* trevligt umgänge
* fullt upp
* mycket träning / skolarbete
Nu under de senaste veckorna har jag haft allt de överstående och jag klagar knappast. 

Kom nyss hem från en lunch hos farmor och farfar och eftersom det är påsk var samtliga individer från pappa-släkten där. Fullt ös medvetslös kan man sammanfatta stämningen med 6 småbarn. Nästa gång jag besöker dem när hela släkten är samlad ska jag se till att ha sovit ordentligt så jag kan vara en rolig lek-kusin istället för en tråkig sitta-i-soffan-och-prata-kusin. Fast egentligen har de ju varandra så det kanske inte gjorde så mycket att jag satt och spelade flingtcontroll på Andreas Iphone samtidigt som jag lyssnade på brorsan och pojkvännens samtal om vidareutbildningar. 

Såklart kom även min resa på tal. "Har du fått någon resfeber än då, Sofia?" Då är det bara att le och säga "haha neeeej nej, inte resfeber inte. Inte jag, inte än. " Hoppas inte att motsatsen lyste igenom mig ;)

Ikväll hoppas jag på en riktigt bra solnedgång. 
Fan vad livet är gött! 
Jag är så otroligt glad över att jag fyllt 20 och lämnat alla mina tonnårsproblem bakom mig. :D
Nu gäller det att bara njuta och leva livet. För det är jag värd. Det är man värd. :)

De där duvorna..

Jag var ute och gick men vovven en långrunda innan. Hon fick bada i bäcken och springa runt som en liten prinsessa bland alla vitsippor. Myspys, jag älskar våren. 
Överallt var det fåglar som flög, byggde bon eller sjöng och då började jag ju tänka på alla fågelungar som snart kommer krylla runt i parken, haha. Men så kom jag att tänka på alla dumma duvor som finns lite här och var. Har man någon gång sett en duvunge? Frågar man någon så kan ju nästan vem som helst förklara hur en andunge ser ut, men hur ser egentligen en duvunge ut? 

Såg förresten en duva när jag körde hem från träningen igår. Han hade satt sig tillrätta i en vattenpöl mitt i vägen där han satt och badade och vägrade flytta på sig. Tur för honom att jag var på gott humör så att jag bara tutade lite så han skulle märka att det stod en bil 2 cm från hans badrum. Då flyttade han långsamt på sig och tyckte säkert att jag störde hans morgondusch. ;)

Nepp, nu är det dags för plugg i sommarvärmen på altanen. :D

Glad påsk på er alla!

Merca...crusa...yeeah.. :P

oj shises. Såg nyss att jag överskridit 1000 inlägg här på bloggen. Det visste jag inte :D tycker verkligen inte att jag är speciallt haj på att uppdatera nu, men äh. Det var ganska skoj att se. :)

Den här veckan har vi påsklov i skolan. Mitt allra sista påsklov. Men gud sicket väder det är!! Helt underbart! När lovet började hade solen redan skinit (skenit...skinat...äh whatever, solen har varit framme ;) ) i ca en vecka. Man suckade då lite lätt och tänkte att regnet skulle komma lagom till lovet men icke! Trots att väderprognoserna sett sorgsna ut har solen fortsatt att skina och tempraturen ligger just nu runt 15 grader!!! Det är ju värsta lyxen så här efter en kall tråkig vinter och det är helt underbart!

Våren är ju lätt årets första bästa årstid eftersom man då så länge längtat efter värme efter en lång, kall och tråkig vinter. Då uppskattar man solen mycket mer. Sen är ju självklart sommaren otroligt bra den med.. men då har man redan fått lite av det goda på vårkanten. :P

Från en sak till en annan. Min pappa är lite rolig han. Imorse när jag skulle köra till träningen stod en Merca cabbe på uppfarten. Han log brett och visade en bilnyckel. Haha min lilla papps. Han har länge längtat efter en "leksaksbil" som han kallar det och äntligen har han hittat en som passar honom. Han e så kul och jag fick tillåtelse att crusa i den i sommar :D Yeeeey! (Egentligen tror jag att det beror mycket på att jag ska flytta och att lillbrorsan håller på att ta körkort som han är villig att låna ut den till mig. Men det gör detsamma. Snacka om fräsigt :D )

Så nu längtar jag ännu mer till aningen varmare dagar och kvällar så man kan glida runt som en prinsessa i en fräck cabbe i Helsingborgs vackra sommarväder. :D Härligt va?

Hund.

Jag tror inte att jag skulle klara av ett liv utan hund. 
Satt och diskuterade den saken med Carolina som har två hundar varav den ena nyss fått valpar. Så otroligt söta! Hon sa att hon försökte övertala min pappa om att köpa en, haha - det går nog lätt att övertala honom men det är morsan i huset som ställer sig emot hans "hundförslag" ;)

Hur som helst, man brukar ju säga att hunden är människans bästa vän - och det stämmer verkligen. 
Om man kommer hem från en lång skoldag eller ett jobbigt pass, är hunden alltid lika glad att se dig. När man tar med dem ut på en runda springer de och leker som bara den. De ligger och vaktar och lyssnar på allt som sker runt om och de skyddar alltid dig till 100%. De lyssnar på allt du har att säga och svarar med blickar. De finns alltid för dig och de älskar dig. 

A, hunden är verkligen kort sagt människans bästa vän och jag skulle aldrig klara mig utan min vän. 



Ehm, såklart finns det ju baksidor också som vid just den här tidpunkten på året då alla hundägare får stå ut med hundhår ÖVERALLT. Men va fan, vad gör det egentligen? ;)

Kraften från en penna och ett papper.

Back in buisness. 
Eller ja, egentligen var jag back in buisness redan igår, men eftersom min "att göra lista" är toklång och eftersom dygnet endast har 24 timmar har jag inte hunnit uppdatera min lilla internetdagbok. 

Hur som helst. Brorsan verkar vara frisk nu som tur är men tyvärr verkar det som om mamma har fått någon allergisk reaktion. Stackarn sitter nere på Akuten just nu, hoppas det inte är något allvarligt. Utslag på hela kroppen är inte att leka med. 

Förresten, kraften från en penna och ett papper är verkligen enorm. Jag har alltid papper och penna nära till hands när jag ska lägga mig för att kunna skriva ner sånt som stör och sånt jag måste komma ihåg. Det är hur bra som helst för om huvudet arbetar med att minnas viktiga saker inför morgondagen kan jag aldrig slappna av. 
Precis så hände mig igår. Jag skulle simma ett lopp uppifrån och väntade på min tur. Samtidigt som jag satt där på kanten började huvudet snurra. Tillslut fick jag nog och körde en brainstorming där jag skrev ner allt som fanns i huvudet på ett papper. Det tog typ 1 minut innan pappret var fyllt, men sen kunde jag fokusera på simningen hur bra som helst. 
Snacka om kraft från penna och papper. ;)

Nu ska jag testa nästan samma sak, bara det att jag ska ändra från att skriva ner saker, till att göra sakerna jag skrivit ner. Det är nog svårare ;)



RSS 2.0