I Tvtablån - Lördag

Igår hände något verkligen ovanligt hemma hos familjen Johansson. 
Storasyster Sofia satte sig framför Tvn och följde två program på raken (!!). Det händer inte varje dag. 

Började med taccos framför Babben o Co tills jag fick ett telefonsamtal: "Sofia, slå på ettan. Ses imorgon". Sagt och gjort. "Blåsor, svett och tårar" tror jag dokumentären hette som handlade om Kinesiska barn som tränade gymnastik. Behöver jag säga att det var hemskt? Grymma övningar och coacher som använde sina gymnaster som redskap. När barnen grät och skrek fick de ännu svårare övningar eller kvarsittning med extra träning. Helt sjukt. 
Allt var en tävling och vann de inte fick de straff. Hel dagarsträning med en skål ris och sömn i något som såg ut so bananlådor i ett litet trångt grupprum. 
Är det det här som händer med barnen på andra sidan jordklotet när vi hemma i Sverige sitter och sjunger Moraträsk eller kollar på Björnesmagasin på Tv. Helt sjukt.

När dokumentären var slut fortsatte en direktsänd show på ettan: "The 90's - ett försvarstal" av Henrik Schyffert. 
Tidigare har man sett honom i Parlamentet men sikken kille! Det är en sån snubbe man vill träffa innan man dör. Bakom hans komikerfasad finns en djup kille med enorma kunskaper. Hans 1,5 timma långa show handlade om komiker och om hans liv. Han mixade hemska händelser från sin barndom med skratt och skämt. Han gick in på djupen i människors sätt att se på saker och gav förklaringar till varför man agerade som man gjorde. En kort sagt kanon show med riktigt bra information. När han väl tackade för sig och alla började applådera, fick han tårar i ögonen som han försökte blinka bort. Man hade bara velat gå fram och krama honom och säga "fan va starkt jobbat!"

Han avslutade med att säga att vara vuxen innebär att "Man kan göra ett val och sen stå för konsekvenserna". 
Han är bra, Schyffert. Mycket bättre än jag trodde och han har verkligen fötterna på jorden! Ett riktigt proffs. 

imgres.jpg  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0