Studenten, ett minne för livet!!

För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studeeeenteeeeeen!!! FY FAN VAD VI ÄR BRA!

Vilket otroligt härlig dag! Regnet piskade ner och vinden blåste kraftigt från havet och in i hela Helsingborg, men alla studenter var överlyckliga och när det kom fram någon och kramade om en och sa "Grattis! Men gud vad synd med vädret." Så ryckte man bara på axlarna..."vädret? oj ja, det regnar fortfarande haha." Det var verkligen en alldeles otrolig dag och jag kommer minnas den för alltid, alltid!!

Började med champange frulle hos Linn, sedan skulle vi egentligen gå till skolan, men eftersom vädret var som det var fick vi ringa våra snälla föräldrar som mer än gärna körde några smått överförfriskade ungdomar till Filbornaskolan för sista gången. Väl framme var det möte och lite snack i klassrummet 153 innan avslutningen i Aulan hölls med Live band och snack av rektorn. Därefter var det rundglidning lite innan det serverades lax-lunch i skolans matsal, gott var det och det var nog första gången ;). Efter lunchen drog det igång ett mini-party a la Youtube i klassrummet samtidigt som lärarna höll små fina tal och vi skrev i varandras mössor. När klockan var 14.30 samlades alla avgångsklasser vid entrén och spänningen steg. 14.45 var det vår tur att som sista klass dansa ut på scenen och sjunga (läs skrika) för alla föräldrar som snällt stod och väntade på oss under sina parraplyer. Skylthämtning och gratulationer innan hela klassen drog sig ner mot kärnan. 

ca 45 minuter senare strömmade alla blöta studenter ner för trapporna och vi påbörjade våra 7 varv runt Magnus Stenbocks statyn. Därefter var det flaket som gällde och jag kan bara säga att jag var glad över att jag inte var vanlig bilist i stan den 12/6 kl 16, vojne vojne alltså haha. ca 2 timmar senare hade vi hunnit från parkeringen bakom Tivoli, bort till knutpunkten, vänt och tillbaka till café Alexandra. Snacka om långsam åkning men det var den roligaste turen i hela mitt liv. Ösregn, hög musik, traktor med flak och 30 glada studenter - kan det bli bättre? 

Efter flakturen tog jag och Andreas oss vidare till Jacob Hansens Hus för fest med päronen. Jag har ingen aning om hur många som kom, men när bandet drog igång, drog sig även halva stans studenter till vår fest. Snacka om drag och en otroligt lyckad kväll! Mitt i festen blev vi dock lite avbrutna av ett väpnat rån mot en klockbutik precis bredvid Jacob Hansens. Plötsligt svämmade det av poliser och patruller runt huset och vår catering firma blev utsatt för bilstöld. När Rånarna skulle rymma med sitt gods från klockaffären var deras mopeder omkullsparkade. Då sprang de vidare och möttes av vår cateringfirmas lägligt parkerade van med motorn igång. Kockens fru hotades med pistol och skott avlossades, som tur var träffades dock ingen förrutom Hotellväggen intill Jacob Hansens. Sångaren i bandet blev hotad, men hur illa det än låter så blev allt så himla bra i slutet! 

Utgång till Cardinal (inget vidare) och Tempel (kanon) slutade klockan 05.00 när allt stängde. Då sjöng fåglarna och det hade äntligen slutat regna. Nu, två dagar senare,  sitter jag utomhus i ca 20 grader och strålande solsken. 

Min student var trots allt den allra bästa dagen i mitt liv hitintills! Fy fasen vad kul vi hade! hela dagen sjöng man sånger och skrek av lycka. En hel dg fylld med glädje och sång. Helt underbart! 

Tack alla som kom till Jacob Hansens Hus och firade tillsammans med oss! Min dag var alldels underbar och ni gjorde den bara ännu bättre! Tack för alla fina presenter, alla fina blommor och alla kort!

Bilder kommer sen när jag hunnit fixa in alla på datorn. 

Kommentarer
Postat av: carro

åh jag får rysningar och blir tårögd när jag läser detta!!! nästa år är det min tur :):) sofia du är varmt välkommen ;)

2009-06-15 @ 13:39:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0