Dentists...vojne

Jag är verkligen ingen tandläks-älskare, ush.
Helst drar jag ut på det så länge som det bara går, men nu efter 2009 kommer ju tandvården till och med kosta eftersom jag fyller 20... så jag var illa tvungen att ta tjuren vid hornen och besöka min nya tandläkare på Tågaborg... yey.
Och jag måste verkligen säga grattis tandvården: I år fyller jag 20, jag har alltså besökt tandläkaren i ialla fall 15 år. På de femton åren har man en gång bestämt sig för att försöka rätta till mina tänder genom att dra ut nio mjölktänder vid olika tillfällen. Vissa till och med utan bedövning. Detta kan man ju lätt förstå att det resultarade i att tandläkar-besök inte direkt står på min Gillar-lista. Och till råga på allt så har de inte ens fixat mina tänder som det från början var tänkt. Jag börjar fundera på om det verkligen var värt att dra ut nio tänder.... I alla år har man hört att sina tänder är "så fina, inga problem alls" men hallå... hur kan det då komma sig att jag hamnar i en "akut-situation" när jag fyller 20? :

Hur som helst. I december var jag hos min nya tandläkare som faktiskt var väldigt trevlig. Men... när han bad mig bita ihop såg jag att han blev väldigt konfunderad. Jag förstod direkt vad det var och sa (innan han ens hunnit öppna munnen): "Ja, jag vet, men det gör inget. Jag lider inte av det, inte alls."
Han mummlade något och ropade på sin sekreterare. De studerade min ihop-bitna mun och diskuterade på tandläkar språk: "endast 7.3 och 8.3 inner....hum..och hon är 19 år...det är inte bra..." (för er som inte snackar tandländska kan jag meddela att jag när jag biter ihop har jag endast kontakt med en tand uppe och en nere. Vanliga människor brukar tydligen bita ihop med hela tandraden, men inte jag. Jag biter bara med en tand per käke. No problemos för min del dock...)
Jag försäkrade än en gång att det inte alls var ett problem för mig, men de var inte säkra. De ville kolla med en specialist.
Idag har jag fått ett brev: Avsändaren heter Pigg o Co.   "Oh, det lät kul" tyckte jag och öppnade.
Det var inte kul.
Det var en kallelse till en tandreglerings specialist vid namn Jhuani Pigg. (hahaha!)
Öhm.. så ja. Nu ska jag tydligen försöka övetyga ännu en tandläkare att det inte är något problem alls med min mun. Och funkar inte det...tjaaa...då får jag betala dyra pengar och skratta åt hans namn. för...vem heter så? :D

ah, whish me luck den 27 januari :P

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Usch, usch, usch :( De väntar allt ut en tills man ska betala stora pengar! Jag hoppas du kan övertala honom att dina tänder har fungerat fint i 20 år nu :)

2009-01-06 @ 14:59:10
URL: http://booken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0